Vaterpolisti v boj za dodatne kvalifikacije

Primož Troppan: »Trenutno imamo zagotovljen izločilni del kvalifikacij, računam, da bo tako ostalo tudi novembra.«

Objavljeno
29. avgust 2013 13.24
bsa vaterpolo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranj - Slovenski vaterpolisti bodo tretji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2014 odigrali novembra v Veliki Britaniji, kjer jim bodo ob gostiteljih nasproti stali še Rusi, Moldavci in Izraelci. Trenutno je četa selektorja Primoža Troppana v krogu šestih zasedb, ki se potegujejo za izločilni krog dodatnih kvalifikacij, in njen poglavitni cilj je ta položaj obdržati.

Na dosedanjih dveh turnirjih, domačem v Kranju in na Poljskem, so slovenski vaterpolisti osvojili drugi mesti. Za končni vrstni red bo štel izkupiček izbranih vrst z vseh treh turnirjev, v dodatni krog kvalifikacij bo šlo najboljših šest moštev, ki se bodo nato na izpadanje udarili z reprezentancami Španije, Hrvaške, Romunije, Nizozemske, Turčije in Makedonije. Zmagovalci obračunov se bodo uvrstili na EP 2014 v Budimpešti, kamor so se neposredno že uvrstile Srbija, Črna gora, Madžarska, Italija, Nemčija in Grčija.

Zaenkrat v kvalifikacijah najbolje kaže Gruzijcem, Francozom in Rusom, ki so zbrali po 28 točk, Slovenci jih imajo zaenkrat 25, Slovaki 20, Ukrajinci pa 19. »Trenutno smo med zasedbami, ki imajo zagotovljen izločilni del kvalifikacij, računam, da bo tako ostalo tudi novembra. To je naš cilj. Rusija, ki jo dobro poznamo, bo verjetno prišla v še močnejši zasedbi kot nazadnje, ko smo ji odščipnili točko (6:6), tudi Moldavci so premagljivi. V ta rang nekako sodi tudi Izrael, Britanci pa bodo gostitelji, obenem pa so v zadnjih letih naredili velik korak naprej,« poudarja selektor Troppan.

Računal bo na vse igralce, ki so že doslej igrali v kvalifikacijah, se pa zaveda dejstva, da bo v težkem gmotnem položaju zveze sredstev za priprave malo. »Računam, da se bodo povabilu odzvali vsi fantje, seveda pa se lahko pri nekaterih, ki ta hip še iščejo nove delodajalce, tudi kaj zaplete,« je na realnih tleh selektor Primož Troppan.