Vauh navdušil še z drugo kolajno

Na EP v spustu je Mirah Vauh osvojil srebro med člani, Jure Žabjek pa bron med mladinci. Zarja Černilogar poškodovana.

Objavljeno
06. oktober 2013 19.42
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Plovdiv - Na evropskem prvenstvu v spustu in štirikrosu je slovenska reprezentanca gorskih kolesarjev navdušila s tremi kolajnami. Prvi junak v bolgarskem Pamporovu je bil Miran Vauh, ki je na sobotnem štirikrosu osvojil bronasto kolajno, na tekmi spusta pa prišel še do drugega odličja.

Zaostal je namreč le za Avstrijcem Markusom Pekollom in osvojil srebrno kolajno. Tretji je bil Avstrijec Manuel Gruber

Velenjčan, ki je v dresu slovenske ekipe Blackthorn GT prejšnji konec tedna v Mariboru osvojil evropski pokal, se je v današnji dirki v spodnjem delu proge zaletel v zaščitno mrežo in drevo, a kljub temu končal na odru za zmagovalce. Žiga Pandur, drugi Slovenec na štartu, je končal na 11. mestu.

Za tretjo slovensko kolajno je poskrbel Jure Žabjek, ki je bil tretji med mladinci. Dirko je dobil Italijan Francesco Colombo pred rojakom Gianluco Vernasso.

Žensko dirko je dobila Emmeline Ragot, ki je že v soboto stopila na najvišjo stopničko v štirikrosu. Za njo je končala njena rojakinja Morgane Charre, na tretjo stopničko je stopila domačinka Eva Dimitrova. Med kandidatkami za kolajno je bila tudi slovenska tekmovalka Zarja Černilogar, a si je zmagovalka evropskega pokala ob petkovem padcu zlomila dlančnico in odpovedala nastop.