Velika zmaga Toje Černe v Bangkoku

Mlada slovenska lokostrelka je opravila z vso konkurenco na tekmi dvoranskega svetovnega pokala na Tajskem.

Objavljeno
10. december 2015 09.51
Janez Porenta
Janez Porenta

Bangkok - Uspešni slovenski lokostrelki Toji Černe se je menjava loka - po dolgih letih zvestobe znamki Mathews je pred dnevi presedlala na Hoyt - bliskovito obrestovala. Na preizkušnji dvoranskega svetovnega pokala je namreč 22-letna Vikrčanka opravila z vso konkurenco s sestavljenim lokom in se veselila prestižne zmage, s katero je odlično zapečatila še eno uspešno tekmovalno leto.

Že v kvalifikacijah je Toja nakazala, da se bo borila za vrh, saj je vpisala drugi dosežek, premoč pa priznala edinole Američanke Lexi Keller. V prvem krogu izločilnih bojev je bila prosta, nato pa najprej v osmini finala odpravila domačo adutinjo Nachanok Kaewsombun (143:138), v četrtfinalu njeno rojakinjo Kanyavee Maneesombatkul (148:141), v izenačenem polfinalu pa še Američanko Gauvin Crystal (146:144).

V finalu ji je nasproti stala Južnokorejka Chae Won So, ki je pred tem izločila tudi najboljšo kvalifikantko Kellerjevo. Niti ona ni bila kos izjemno razpoloženi Černetovi, ki je zlato odličje potrdila z zmago s 142:140. Drugih slovenskih udeležencev v Bangkoku ni bilo.