Veslaška zveza se je poklonila Špiku, posebno priznanje Hrvatu

Luka Špik je ob zaključku kariere za svoje dosežke od Veslaške zveze Slovenije prejel stekleno veslo.

Objavljeno
13. december 2015 09.28
SLO., BLED, POSLOVILNA PREDSTAVA LUKE SPIKA-NIKOLI NE MORES DVAKRAT STOPITI V ISTO REKO, 26.11.2015, FOTO: DEJAN JAVORNIK
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Veslaška zveza Slovenije je sinoči podelila nagrade najboljšim v letu 2015. Najbolj je v minuli sezoni kajpak izstopal Rajko Hrvat, ki je postal svetovni podprvak v lahkem enojcu, obenem pa osvojil še bron na EP. Ob Hrvatu sta navdušila še Miha Aljančič in Nik Krebs, prav tako z bronom na EP.

Posebno priznanje pa je za svoje dosežke v dolgi karieri prejel tudi sveže upokojeni Luka Špik. Nekdanji svetovni in olimpijski zmagovalec v dvojnem dvojcu z Iztokom Čopom je tako prejel stekleno veslo, ki ga ob zaključku kariere prejmejo dobitniki kolajn z največjih tekmovanj. Obenem je postal tudi ambasador veslanja in se v tej vlogi pridružil Čopu.

Slednji je sicer prejel še eno blestečo nagrado na svetovni ravni: Mednarodna veslaška zveza FISA mu je podelila Kellerjevo medaljo. Po zaslugi svojih uspehov, vsestranskosti in pristopa k športu se je še tako vpisal med velikane svetovnega veslanja.

Na mednarodni sceni je bila VZS uspešna z izvolitvijo predsednika slovenske sodniške komisije Vladimirja Megliča v FISA sodniško komisijo, Meglič pa je šele drugi Slovenec, za Božom Benedikom, na tako visoki funkciji v mednarodni veslaški zvezi.