Veslaški selektor bo morda znan oktobra

Veslaška zveza Slovenije po odhodu Miloša Janše pospešeno išče novega selektorja.

Objavljeno
22. september 2014 14.40
Slovenija, Ljubljana, 31.03.2011. Jost DOLNICAR, clan uprave delniske druzbe Pozavarovalnica Sava d.d.. Foto: Uros HOCEVAR/Delo
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Bled - Veslaška zveza Slovenije, ki je pred dnevi ostala brez selektorja Miloša Janše, s predsednikom Joštom Dolničarjem na čelu pospešeno išče naslednika človeka, ki je veslače vodil vse od osamosvojitve države. Predsednik upa, da bo novi selektor reprezentance znan do začetka oktobra.

»Postopek je še vedno v teku. Opravljam določene pogovore, preverjam možnosti, iščem informacije in upam, da bom imel v naslednjih tednih ustrezne rešitve, ki jih bom v skladu s pravili predlagal pristojnim organom,« je ob robu državnega prvenstva dejal Dolničar in dodal, da upa, da bodo postopki končani v začetku oktobra.

Kandidatov za selektorsko mesto resnici na ljubo ni veliko. Neuradno se omenja predvsem mariborskega trenerja Dušana Juršeta, medtem ko ima Iztok Čop bojda druge izzive. Ob pomanjkanju primernih strokovnjakov v domačem okolju ni izključeno niti imenovanje tujega selektorja. »Zamenjavo iščemo v Sloveniji, preverjamo tudi možnosti v tujini, a konkretno o imenih še ne morem govoriti. Finančni položaj je tak, da bo to težko, a sem optimist in iščemo nek sistem, ki bo ugoden za slovensko veslanje. Velja razmišljati tudi o spremembi odnosa med predsednikom, selektorjem, trenersko komisijo, kar naj bi na koncu zagotovilo ustrezno delo,« je dejal Dolničar, ki se zaveda, da novega selektorja čaka težko delo: »Vem, da bo težko stopiti v Miloševe čevlje, saj je našemu športu dal res veliko.«

Na veslaški zvezi so se Janši odpovedali zaradi slabih rezultatov v lanski in letošnji sezoni, ko so slovenski veslači najprej razočarali na evropskem prvenstvu v Beogradu, nato pa še na svetovnem prvenstvu v Amsterdamu. Predsednik zveze Dolničar pa si kljub odstavitvi dolgoletnega selektorja želi, da bi ta ostal aktiven v stroki in z intenzivnim delom v klubu posledično še naprej sodeloval v reprezentančnih programih.