Veter preprečil izvedbo 14. regato pokala Amerike

Prireditelji jadralnega pokala Amerike so zaradi neustrezne smeri vetra prestavili 14. regato.

Objavljeno
22. september 2013 10.03
SAILING-US-AMERICAS-CUP-USA-NEW ZEALAND
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

San Francisco - Prireditelji jadralskega pokala Amerike 2013 so zaradi neustrezne smeri vetra morali prestaviti 14. regato, ki bo na sporedu v ponedeljek po srednjeevropskem času.

Takrat bo imela novozelandska ekipa Emirates Team New Zealand novo priložnost za osvojitev naslov prvaka, saj proti branilcu naslova, ameriškemu Oraclu, v zmagah vodi z 8:3, in jo tako le še ena regatna zmaga loči od slavja.

»Veter je bil v zalivu pred San Franciscom pred startom današnje regate sicer dovolj močan, vendar je pihal veliko južneje od želene smeri na postavljenem regatnem polju. Imamo pripravljeno tudi drugo polje, na katerem bi ekipi lahko jadrali, vendar so predstavniki obeh strani zavrnili to možnost in se odločili, da počakajo na ugodnejši veter, saj ne bi radi jadrali na polju, na katerega se niso pripravili,« je sporočil direktor regate Iain Murray.

Novozelandci prepričljivo vodijo po 13. plovih, saj posadka ZDA za preobrat in ubranitev najstarejšega športnega pokala na svetu potrebuje kar šest zaporednih zmag. Oracle je naslov osvojil leta 2010, Novozelandci pa v letih 1995 in 2000.