Poraz Tokiča, zmagi Žibrata

Najboljša slovenska namiznoteniška igralca sta začela novo sezono: Bojan Tokič s porazom, Jan Žibrat z zmagama.

Objavljeno
03. september 2013 01.02
vidic tokič
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič je novo ligaško sezono začel s porazom. V uvodnem kolu nemške bundeslige je moral namreč njegov Saarbrücken priznati premoč branilca naslova Werderju Bremnu, ki je bil boljši s 3:0. Novogoričan se je pomeril s sedmim igralcem sveta, Tajvancem Chih-Yuan Chuangom, ki ni dovolil presenečenja in je zmagal s 3:0 (11, 5, 6). Daleč najbolj izenačen je bil uvodni niz, v katerem je 32-letni Tokič, sicer 43. loparček sveta, pobegnil s 4:1 in nazadnje vodil s 5:4, nato pa je tekmec zmogel tri točke zapored in zrežiral zasuk. Primorec je imel pri 11:10 še zaključno žogo, v končnici pa je Chuang pritisnil na plin in dobil niz. Drugega je Azijec začel vrhunsko (6:0), niti serija štirih zaporednih točk Tokiču ni več pomagala pri lovljenju, v zadnjem nizu pa je Slovenec pri zaostanku z 1:3 vzel odmor, a se je po njem razlika še povečala. Celoten dvoboj si lahko ogledate TU. Tudi Tokičeva klubska soigralca, Bastian Steger in portugalski novinec Tiago Apolonia, nista mogla romunskima tekmecema Constantinu Ciotiju in Adrianu Crisanu odščipniti niti niza. Saarbrücken bo v drugem kolu prve točke v sezoni lovil pri vedno neugodnem Frickenhausnu, ki ga v pretekli sezoni v dveh obračunih ni spravil na kolena.

Uspešneje pa je novo poglavje v klubski karieri začel mladi, komaj 21-letni Prlek Jan Žibrat, ki se je iz nemške druge lige preselil k nizozemskemu prvaku Taverzu, ki naj bi bil zanj - kot zatrjuje sam - zgolj odskočna deska za preboj med nemško klubsko elito. Mladenič je v dvoboju uvodnega kola k zmagi svojega moštva s 4:2 nad Visser vd Hamom prispeval kar dve zmagi - s po 3:1 je bil boljši od Laurensa Tromerja in Barryja Wijersa. Zdaj Žibrata in soigralca Borno Kovača in Rajka Gommersa v drugem kolu čaka domač dvoboj s Hilversumom.

V spodnjih videoposnetkih si poglejte povzetka obeh obračunov najboljših slovenskih namiznoteniških igralcev. V prvem je Bojana Tokiča videti na začetku, v drugem pa Jana Žibrata na 1:00 in 3:45.