Vidmarjeva in Markovičeva v polfinalu SP

Plezalki Mina Markovič in Maja Vidmar sta se na SP v težavnosti, ki ga gosti Gijon, suvereno uvrstili v polfinale.

Objavljeno
12. september 2014 20.18
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Gijon - Slovenski plezalki Mina Markovič in Maja Vidmar sta na svetovnem prvenstvu v Gijonu uspešno prestali kvalifikacije v težavnosti in s prvim izidom napredovali v polfinale.

Slovenija bo imela v polfinalu štiri predstavnike, saj sta bila že v sredo uspešna Domen Škofic in Urban Primožič. Polfinale bo na sporedu v soboto, finale osmerice najboljših v vsaki od konkurenc pa v nedeljo.

Vidmarjeva in Markovičeva sta bili danes zelo prepričljivi, saj sta do vrha preplezali obe kvalifikacijski smeri, kar je uspelo še Francozinji Helene Janicot, Južnokorejki Džain Kim, Avstrijki Magdaleni Röck in Belgijki Anak Verhoeven.

Krajnik: Led je prebit

»Punci sta dokazali, da resnično sodita v sam svetovni vrh, obe sta brez večjih težav in napak odplezali kvalifikacije. Prisotne je bilo sicer nekaj nervoze, ampak mislim, da je zdaj led prebit,« je dejal trener slovenske ekipe Roman Krajnik.

Markovičeva optimistična pred polfinalom

»Zaenkrat gre vse po načrtih, občutki so dobri, zelo lepo je zaključiti dan z dvema osvojenima vrhovoma in mislim, da lahko gremo jutri na polno naprej. V polfinalu bo definitivno zelo napeto, ker smo punce zelo dobro pripravljene in bo treba odplezati res zelo dobro, ampak jaz vem, da sem trenutno tega sposobna in mislim, da mora iti vse tako, kot je treba,« meni Markovičeva.

Vidmarjeva uživala od samega začetka

»Že zjutraj sem se zbudila s tisto pravo energijo in vedela, da se bom lahko dobro ogrela in odplezala po željah. Tako se je tudi zgodilo. Uživala sem od začetka dneva do konca nastopa. Te kvalifikacije so včasih živčna vojne, pri meni pa se to niti ni tako zelo poznalo, se je bolj včeraj. Danes je potekalo tako, kot je treba, in sem zelo vesela, da sem tako začela tekmovanje. Ta dober občutek želim ohraniti tudi v polfinalu. Jutri je nov dan, upam, da sem bom že zbudila 'naspidirana' s fokusom na tekmo, na smer, se dobro ogrela in odplezala, kot je treba, do vrha,« je dejala Maja Vidmar.