Vikingi še drugič usodni za Sokole

Igralce moštva Ljubljana Silverhawks v nedeljo na Kodeljevem čaka domač obračun lige AFL z novincem v tekmovanju.

Objavljeno
15. maj 2017 13.54
J. P.
J. P.

Dunaj - Slovenski prvaki v ameriškem nogometu, igralci moštva Ljubljana Silverhawks, so v petem kolu elitne avstrijske lige (AFL) tretjič izgubili. Po dobrem prvem polčasu so morali namreč na gostovanju na Dunaju premoč priznati tamkajšnji zasedbi Dacia Vikings, ki je bila boljša z 48:35 (14:13, 0:15, 21:0, 13:7).

Sokoli so obračun začeli udarno in si do polčasa zagotovili lepo prednost (28:14), v nadaljevanju pa hitro prejeli zadetek in gostiteljem dovolili, da so izid zasukali. Izjemno zrelo igro je prikazal Anthony Gardner, ki je podal za 420 jardov in tri zadetke, dve podaji za »touchdown« je ujel Matic Tomše, ki se je ustavil pri 230 jardih, eno pa Eugen Sumić. Dva zadetka je s teki dosegel Matic Zibelnik.

V osemčlanski ligi Ljubljančani trenutno držijo šesto mesto z dvema zmagama (Giants in Dragons) in tremi porazi, dva jim je prizadejal tokratni tekmec. V drugi polovici rednega dela sezone čaka slovenskega predstavnika na papirju lažji razpored, najprej pa bodo prihajajočo nedeljo ob 15. uri v Športnem parku Kodeljevo gostili novince v ligi AFL - Steelsharks Traun, ki so ta čas pri eni zmagi.