Vinčič in selektor Kovač turška prvaka

S Halkbankom sta bila v četrtem obračunu finalne serije uspešna še tretjič, sinoči sta odbojkarje Arkasa odpravila s 3:2.

Objavljeno
04. maj 2017 09.20
regent/ODBOJKA
J. P.
J. P.

Ljubljana - Preden bo slovenski odbojkarski reprezentant, 30-letni podajalec Dejan Vinčič, zamenjal delodajalca in se preselil na Poljsko k Czarnemu Radomu, se je sinoči veselil še naslova turškega prvaka. Njegov Halkbank je namreč v četrtem obračunu finalne serije še tretjič odpravil zasedbo Arkasa, ki jo vodi nekdanji trener ACH Volleyja Glenn Hoag (asistira pa mu bivši ženski selektor Tilen Kozamernik), tokrat na gostovanju s 3:2 (19, -23, 18, -14, 10). S tem je ubranil lansko lovoriko in se na tronu znašel že tretjič v zadnjih štirih sezonah.

V zmagovalni vrsti so bili najučinkovitejši sprejemalca Dick Kooy (24 točk ob 71-odstotnem napadu) in Burutay Subasi (18) ter korektor Ivan Miljković (20), Vinčič je odigral ves dvoboj in prispeval tri bloke, ni pa izkoristil dveh priložnosti v napadu. Pri poražencih sta izstopala korektor Michael Sanchez Božulev (23 točk) in sprejemalec Mauricio Silva (22). Halkbank, ki ga vodi novopečeni slovenski selektor Slobodan Kovač (izbrancem se bo na pripravah za kvalifikacije za svetovno prvenstvo in svetovno ligo pridružil v začetku prihodnjega tedna), se je do ligaške lovorike dokopal že osmič.

Ta čas v izbrani vrsti, ki jo začasno vodi Kovačev pomočnik Samo Miklavc, ni niti obeh udarnih sprejemalcev Klemna Čebulja in (dosedanjega kapetana) Tineta Urnauta, ki branita barve italijanskih velikanov Civitanove oziroma Trentina, nocoj pa ju čaka medsebojni obračun v drugi tekmi finalne serije. Čebuljeva Civitanova, ki se je minuli konec tedna na zaključnem turnirju v Rimu dokopala do brona v ligi prvakov, je bila v prvem dvoboju boljša brez oddanega niza.