VN Quebeca: Gesink prvič letos, Slovenci zadaj

Nizozemski kolesar Robert Gesink: Po neuspehih na Giru in Touru sem se zakopal v še dodaten trening in obrestovalo se je.

Objavljeno
14. september 2013 10.38
UCI GP Quebec Cycling
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Quebec - Zmagovalec enodnevne dirke za veliko nagrado Quebeca je nizozemski kolesar Robert Gesink (4;58:13). Član Belkina je za seboj na 202 kilometra dolgi progi pustil tudi drugouvrščenega Francoza Arthurja Vichota (FDJ) in tretjega Belgijca Grega Van Avermaeta (BMC), ki sta ciljno črto prečkala v času zmagovalca. »Trdo sem garal za uspeh na Giru in Touru, jezilo me je, ker nisem vpisal nobene zmage. Zato sem se zakopal v še dodaten trening in obrestovalo se je,« je pojasnil 27-letni Gesink, ki je bil najhitrejši sploh prvič letos.

Preizkušnja je imela tudi dokaj številčno slovensko udeležbo, a se nikomur iz peterice ni posrečilo prebiti v ospredje. Še najbolje se je odrezal Simon Špilak (Katjuša), ki je z zaostankom minute in 12 sekund zasedel 56. mesto, Kristijan Koren (Cannondale) je končal na 78. mestu (+2:22), Luka Mezgec (Argos-Shimano) pa na 99. mestu (+4:14). Borut Božič (Astana) in Jan Polanc (Lampre-Merida) nista videla cilja, tako kot še drugih kar 53 kolesarjev, med njimi Andy Schleck in Thomas Dekker.