Vrnitev Ropreta v reprezentanco

Slovenski odbojkar Gregor Ropret je po bolezni znova začel trenirati s člani državne reprezentance.

Objavljeno
03. september 2013 15.03
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Slovenska odbojkarska reprezentanca, ki je pretekli teden zelo uspešno nastopila na turnirju v Hočah, se je po prostem dnevu znova zbrala v Mariboru, kjer bo nadaljevala priprave na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 20. septembra na Danskem in Poljskem.

Slovenski selektor Luka Slabe lahko spet računa na podajalca Gregorja Ropreta, ki je prebolel gnojno angino in se je že pridružil soigralcem:

»Do teh težav sem imel zelo malo nezgod s poškodbami ali boleznimi. Tokrat pa, kot da se je kaj zarotilo proti meni, saj se težave vedno pojavijo ob nepravem času. Ampak, če mora biti, bolje zdaj, kot potem na EP,« je dejal Ropret, ki je imel pred tem težave z bolečinami v prstu in rami, nazadnje staknil še angino, zaradi česar ni mogel spremljati igre Slovenije na turnirju v Hočah: »»Na žalost vem samo to, kar mi je povedal oče in kar sem prebral. Očitno je, da so igrali zelo dobro in da je to dobra spodbuda za naprej in dokaz, da smo v pripravljalnem obdobju dobro trenirali. Napredujemo iz edna v teden in upam, da bomo do EP v najboljši formi.«

Slabe: Na EP moramo storiti korak naprej

Selektor slovenske reprezentance Luka Slabe je na nedavno končanem turnirju v Hočah, ki so ga njegovi varovanci sklenili neporaženi, videl veliko možnosti za izboljšanje:

»Ekipe še niso v pravi formi, tudi mi imamo veliko prostora za napredek, čeprav je ta malo že viden. Zdaj nas čaka odločilen del priprav. Rezerve imamo v vseh elementih, vse pomanjkljivosti bomo poskušali popraviti, največ pozornosti pa bomo posvečali napadu, do zdaj tega elementa praktično nismo vadili. Verjamem, da so fantje dojeli, kako se obnašati na igrišču in zunaj njega, kaj pomeni biti v reprezentanci, da to ni zgolj druženje in razbijanje enoličnosti, pač pa, da gre za red, da ima zastava svojo težo in da so stvari resne,« je dejal Slabe, ki upa, da se bo Slovenija na EP uvrstila vsaj v četrtfinale:

»Slovenci se velikokrat prehitro zadovoljimo, mi te napake ne smemo ponoviti. Pravi moramo biti na evropskem prvenstvu, kjer mora naša odbojka storiti korak naprej. Nogometaši imajo nekaj odličnih rezultatov, ravno tako košarkarji, rokomet ima kolajno z evropskega prvenstva, čas je tudi za odbojko. Moj osebni cilj na prvenstvu bo uvrstitev v četrtfinale, želja pa bo še večja.«

Prostora za 14 igralcev

Na reprezentančnih pripravah trenutno sodeluje 15-članska zasedba, selektor Slabe pa se bo pred odhodom na evropsko prvenstvo moral odreči še enemu igralcu. Kdo bo ostal doma, za zdaj ne želi oziroma ne more povedati, kot sam pravi, bo izbiral med blokerjem oziroma sprejemalcem.

Slovenija bo na evropskem prvenstvu igrala v skupini C, skupaj s Srbijo, Finsko in Nizozemsko.