Vsi štirje slovenski plezalci v finale Perma

Mina Markovič, Tina Šušteršič, Domen Škofic in Klemen Bečan bodo nastopili v finalu tekme svetovnega pokala.

Objavljeno
28. september 2013 18.06
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Perm - V ruskem Permu je na sporedu četrta tekma svetovnega pokala športnih plezalcev v težavnostnem plezanju. Med udeleženci so tudi štirje Slovenci - Mina Markovič, Tina Šušteršič, Domen Škofic in Klemen Bečan - ki so bili uspešni v kvalifikacijah in so se uvrstili v nedeljski finale.

Kvalifikacijske smeri niso bile najbolj izločilne in niso ponudile pravega odgovora o pripravljenosti. Pri ženskah je bilo na startu 25 tekmovalk in prav vse so se uvrstile v polfinale. Od 25 nastopajočih pa jih je kar 17 preplezalo obe smeri do vrha, med njimi tudi obe Slovenki Tina Šušteršič in najboljša slovenska športna plezalka v zadnjih letih Mina Markovič. Aktualna dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Markovičeva bo sicer v nedeljskem polfinalu začela z zadnjega mesta.

Pri moških je kvalifikacije začelo 32 tekmovalcev, v polfinalu pa jih bo nastopilo 26. Tako kot pri ženskah tudi pri moških smeri niso bile najbolj zahtevne in niso prinesle nobenega presenečenja, tako da so tekmovalci kot za stavo premagovali obe smeri do vrha. Skupno se je vrhov obeh kvalifikacijskih skupin dotaknilo 18 tekmovalcev, med njimi tudi oba Slovenca Domen Škofic in Klemen Bečan.

»Zaenkrat gre vse po planu, jutri pa je pred nami nov dan in nova smer, tako da držite pesti za čim več slovenskih finalnih nastopov,« je povedal trener slovenske članske ekipe Roman Krajnik.

Zaradi različnih časovnih pasov se bo polfinale v nedeljo začel že ob 6.30, moški finale ob 14.30, ženski pa ob 15.15 po srednjeevropskem času.