Vuelta: Moreno podžgal evforijo, Bole trinajsti

Bole: »Flecha mi je zabrusil, da nisem dovolj dober, če mu ne morem slediti 700 m in nato še odšprintati glavnine.«

Objavljeno
27. avgust 2013 21.46
CYCLING-ESP-TOUR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Vigo - V četrti etapi Vuelte, na 186 km dolgi progi med Lainom in Fisterro, je z vsemi tekmeci opravil španski kolesar Daniel Moreno (Katjuša), ki je v ciljnem šprintu prehitel Švicarja Fabiana Cancellaro (Radioshack), tretji je bil Avstralec Michael Matthews (Orica). Od dveh Slovencev se je tokrat bolje odrezal Grega Bole (Vacansoleil), ki je ciljno črto prečkal v vodilni skupini in v času zmagovalca na 13. mestu. Janija Brajkoviča (Astana) ni bilo v ospredju, na 80. mestu je zaostal minuto in 39 sekund.

V skupnem seštevku je rdečo majico ponovno oblekel Brajkovičev ekipni kolega pri Astani Vincenzo Nibali. Američan pri Radioshacku Chris Horner jo je moral sleči že po enem dnevu, zdaj je s trisekundno zamudo drugi, tretji je Irec Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff).

Moreno je za prvo domačo zmago na letošnji Vuelti dobro izkoristil razmere v ključnem delu etape. Slab kilometer pred ciljem je skušal tekmece presenetiti Juan Antonio Flecha (Vacansoleil), ki pa ni najbolje načrtoval napada, kar je odlično izkoristil Moreno in švignil na čelo, Horner pa je rdečo majico vodilnega izgubil na ciljnem vzponu.

Skupno je Brajkovič padel za petnajst mest in je zdaj 35. (+2:37), Bole pa je pridobil pet mest, zdaj je 72. (+13:07). Kljub današnji uvrstitvi med najboljših 15 pa Bole ni bil zadovoljen: »Škoda, nekoliko sem razočaran, ker bi dosegel še boljši rezultat, če bi moštveni kolegi enakomerno potegnili do zadnjih 300 metrov. Tako pa je Flecha napadel na polno in mi nato v cilju zabrusil, da že nisem dovolj dober, če mu 700 metrov ne morem slediti in nato še odšprintati glavnine. Dogovorili smo se, da bomo dirkali name. Moštvenim kolegom se zahvaljujem za pomoč, s Flecho pa se ne strinjam. Dovolj dobro se poznam, da natančno vem, kakšen je naboljši način za dosego dobrega rezultata. Poteza, ki si jo je privoščil Flecha, do tega ni mogla pripeljati.«