Williamsova in Đoković pričakovano tenisača leta

Serena Williams je pospravila že šesto tovrstno priznanje, Novaku Đokoviću je podvig uspel petič.

Objavljeno
22. december 2015 15.09
Posodobljeno
22. december 2015 15.24
G. L.
G. L.

London - Mednarodna teniška zveza (ITF) je podelila priznanji za najboljšega tenisača oziroma tenisačico v minuli sezoni. Nagrada je pričakovano pripadla Srbu Novaku Đokoviću in Američanki Sereni Williams, ki sta postala prava zbiratelja tovrstnih priznanj. Prvi mož na lestvici ATP je laskavi naziv osvojil petič, prvi dami serije WTA pa je to uspelo že šestič.

Oba teniška šampiona sta v nedavno končani sezoni osvojila po tri turnirje serije grand slam. Williamsova je skupno odigrala 56 dvobojev in igrišče le trikrat zapustila sklonjene glave, kar ji je prineslo skupnih pet turnirskih zmag. Đoković, ki bo koledarsko leto četrtič sklenil kot vodilni tenisač sveta, je v letu 2015 osvojil zanj rekordnih 11 turnirjev z razmerjem v zmagah in porazih kar 82:6.

Oba šampiona sta pred dnevi kraljevala tudi na izboru osebnosti leta po izboru ameriške revije Sports Illustrated, kjer je Williamsova ugnala prav Srba, obema pa je za ovratnik dihal golfist Jordan Spieth. Serena je s tem postala prva posamična športnica, ki je sama osvojila to nagrado po letu 1983, ko je bila najboljša Mary Decker.

Indijka Sania Mirza in Švicarka Martina Hingis sta po izboru ITF postali najboljša ženska dvojica, Nizozemec Jean-Julien Rojer in Romun Horia Tecau pa sta sestavljala najboljšo moško navezo.