Woods enajstič najboljši golfist leta

Američan Tiger Woods peto sezono zapored ni zmagal na turnirju velike četverice, a je kljub temu postal igralec leta združenja PGA.

Objavljeno
28. september 2013 11.14
Tour Championship Golf
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA
Miami - Američan Tiger Woods je še enajstič v karieri prejel nagrado za najboljšega golfista leta po izboru združenja PGA in s tem dosegel nov rekord. Naslov za najboljšega novinca leta pa je pripadel 20-letnemu Jordanu Spiethu, ki je postal najmlajši golfist s to nagrado po več kot 80 letih.

»Za menoj je res izjemna sezona s petimi zmagami. Lahko pravzaprav rečem, da je bila fantastična. Res je lep občutek in velika čast, da te za najboljšega izberejo golfisti sami in ti na ta način izkažejo spoštovanje,« je dejal Woods.

Ameriški golfist sicer še peto sezono zapored ni osvojil nobenega od turnirjev velike četverice oziroma majorja, na zadnje je zmagal leta 2008 na odprtem prvenstvu ZDA, zato pa je 37-letnik dominiral na turnirjih nižjega ranga PGA.

Poleg tega pa je zmagovalcu 14 majorjev v karieri pripadlo še eno prvo mesto - z 8,5 milijona dolarjev turnirskih nagrad je zasedel tudi prvo mesto med največjimi zaslužkarji v sezoni.

Woods je v glasovanju premagal rojaka Matta Kucharja in Phila Mickelsona, Avstralca Adama Scotta in Šveda Henrika Stensona.