Za drugi zdrs Calcita poskrbele Goričanke

Ljubljanske odbojkarice so si zagotovile slabo popotnico pred nadaljevanjem lige prvakinj.

Objavljeno
23. november 2015 01.14
ODBOJKA Calcit - PGA
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Oba ljubljanska odbojkarska kluba, ki zastopata slovenske barve v elitnem klubskem tekmovanju stare celine, imata na domačih parketih obilo težav. ACH Volley je moral nedavno premoč senzacionalno priznati Triglavu, Calcit pa si je privoščil že drugi zdrs, tokrat še bolj drastičnega.

Morda so bile odbojkarice GEN-I Volleyja v prvih osmih krogih neupravičeno zapostavljene za hrbtom obeh glavnih kandidatk za vnovični ligaški finale, Mariborčank in (novopečenih) Ljubljančank, toda s pretkano sestavljeno zasedbo, v kateri je nekaj izkušenejših obrazov, nekaj res obetavnih mladih moči in nekaj tujih okrepitev, utegnejo življenje zagreniti še marsikomu.

Že v prejšnjem kolu so Novogoričanke pod taktirko italijanskega trenerja Luigija Schiavona v primorskem derbiju na kolena spravile neugodno Luko Koper, tokrat so šle še korak dlje in dobile favorizirane prvakinje na levi nogi, ključno pa je bilo, da so si privoščile kar 14 neizsiljenih napak manj kot gostje, ki jim ni pomagalo niti kar 15 blokov niti malenkostno boljša sprejem in napad. Srbska korektorka Olivera Kostić je odigrala enega najslabših dvobojev v sezoni, saj je bila zgolj 28-odstotno uspešna v napadu, rezervistka Urška Igličar ni bila kaj prida učinkovitejša. Na drugi strani je bila še posebej nabrušena občasna reprezentantka Sara Valenčič, ki je nekdanjim soigralkam – ko so te še domovale v Kamniku – nasula 19 točk.

Zanimivo, tudi pri Ljubljančankah je izstopala ravno nekdanja blokerka GEN-I Volleyja Tina Grudina s kar 61-odstotnim napadom.

»Ni se nam zgodilo prvič v sezoni, da smo v končnici pri visokem vodstvu naredili nekaj neumnosti, zaradi katerih smo niz izgubili. Tokrat se nam je to pripetilo v uvodnem nizu, v drugem smo se še izvlekli, ko pa se enkrat plaz sproži, je težko igrati. Tekmicam se je posrečilo domala vse, nam pa se je nekoliko 'skrajšala' roka, v igri smo bili na trenutke nedisciplinirani, končni izid je temu primeren. Goričank nismo podcenjevali, zavedali smo se, da imajo kakovostno zasedbo, ves čas so držale dober sprejem in bile v ključnih trenutkih bolj zbrane od nas. Po eni strani je res, da so porazi sestavni del športa in da je najpomembnejše obdobje še pred nami, po drugi strani pa je res tudi, da moramo dobiti nazaj svojo igro, ki smo jo deloma izgubili,« se ni slepil trener Calcita Gašper Ribič.