Zabodli lastnika Zavčevega pasu

Svetovni boksarski prvak v velterski kategoriji Kell Brook je po incidentu na Tenerifih komaj ušel smrti.

Objavljeno
06. september 2014 11.37
SPO-BOX-SHAWN-PORTER-V-KELL-BROOK
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Santa Cruz - Angleški boksar Kell Brook, svetovni prvak v velterski kategoriji in lastnik pasu, ki ga je od decembra '09 do septembra '11 nosil Dejan Zavec, je bil na Tenerifih žrtev brutalnega fizičnega napada. Napadalci so ga trikrat zabodli v nogo, boksar je imel hujše ureznine tudi na rami in zato moral na operacijo. Kot so poročali angleški mediji, naj bi Brook komaj ušel smrti.

Zvezdnik iz Sheffielda zdaj okreva v bolnišnici na otoku in čaka, da ga premestijo v domovino, kjer bo začel rehabilitacijo. Kot je povedal 28-letnik, je bil na večer pred načrtovano vrnitvijo domov žrtev neizzvanega napada v apartmajskem kompleksu. »Potem ko sem z osvojitvijo naslova prvaka prejšnji mesec dosegel vrhunec svoje kariere, sem zdaj obupan,« je povedal Brook, ki je za šampionski pas v razburljivem dvoboju v Kaliforniji po točkah ugnal Američana Shawna Porterja.

»Poškodbe seveda pomenijo velik korak nazaj v moji pripravljenosti, toda misli na ubranitev naslova me navdajajo s pozitivno energijo,« je še povedal Brook, ki je vrnitev v ring načrtoval za 6. december, a po zadnjih dogodkih bržkone to ne bo izvedljivo.