Žagar kritičen do prirediteljev dirke v Krškem

Poljak Jaroslaw Hampel je zmagovalec dirke spidveja za VN Slovenije v Krškem. Matej Žagar obstal v polfinalu.

Objavljeno
08. september 2013 00.43
Speedway
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Krško - Večer speedwaya na najvišji ravni v Krškem je postregel s skorajda vsem, kar bi si lahko ljubitelji tega športa želeli. Lepo poznojesensko vreme je na tribune in stojišča posavskega ovala privabilo kakšnih 10.000 ljubiteljev speedwaya, ki so na delu videli elito v tem športu na svetu in tudi najboljšega domačega dirkača Mateja Žagarja.

A za slednjega se je dirka končala z razočaranjem: priprava proge je bila daleč od njegovega okusa, zato se je v vsaki vožnji mučil in s težavo nabiral točke. Končal je v polfinalu na 8. mestu in osvojil osem točk za SP. Po dirki je bil precej slabe volje in tudi podvomil o tem, ali je Krško res njegova domača dirka.

»Če pogledam dirko, je enako, kot da bi dosegel popolno ničlo. Pričakovanja in ambicije so bile povsem drugačni. Ne bom šel v podrobnosti, a na takšni stezi sem bil sposoben doseči toliko in to je to. Škoda navijačev, vseh, ki so prišli pogledat dirko na najvišji ravni v Sloveniji. Če me vprašate, je bila to steze za amaterje, brez pravih prehitevanj, in človek se vpraša, ali so mi to naredili nalašč,« se je po dirki član ljubljanskega AMTK le stežka sprijaznil z doseženim v Krškem.

Zmagal je Poljak Jaroslaw Hampel, drugi je bil Britanec Tai Woffinden, tretji pa Poljak Tomasz Gollob. Na dirki v Krškem je s povabilom nastopil tudi Aleksander Čonda ter zbral tri točke in bil 13.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Woffinden, ki ima zdaj 134 točk. Drugi je Rus Emil Sajfutdinov, ki tokrat zaradi poškodbe ni nastopil (114), Hampel pa se mu je povsem približal in ima 112 točk.

Žagar je ostal na sedmem mestu v SP in ima zdaj 92 točk, vendar se mu je precej približal Gollob, ki ima po novem 89 točk. Za zdaj Žagar dve dirki pred koncem sezone še ostaja na mestih med prvo osmerico, ki zagotavljajo neposredno uvrstitev v serijo SGP tudi v naslednji sezoni.

Naslednja dirka serije SGP bo preizkušnja v švedskem Stockholmu čez 14 dni.

Izidi:

1. Jaroslaw Hampel (Pol) 16,

2. Tai Woffinden (VBr) 17,

3. Tomasz Gollob (Pol) 16,

4. Niels-Kristian Iversen (Dan) 11,

5. Nicki Pedersen (Dan) 14,

6. Darcy Ward (Avs) 10,

7. Greg Hancock (ZDA) 9,

8. Matej Žagar (Slo) 8

13. Aleksander Čonda (Slo) 3

Serija SGP skupno (10):

1. Woffinden 134,

2. Emil Sajfutdinov (Rus) 114,

3. Hampel 112,

4. Pedersen 108,

5. Iversen 101,

6. Hancock 98,

7. Žagar 92,

8. Gollob 89,

9. Ward 78

24. Čonda 3