Zakrajšek dobil kajakaški maraton na Češkem

V Češkem Krumlovu je kajakaš Jošt Zakrajšek zmagal v maratonu, Simon Oven je bil tretji.

Objavljeno
11. oktober 2014 19.20
cropix*Zakrajsek
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Praga - Slovenski kajakaš Jošt Zakrajšek je bil najboljši na tekmi kajakaškega maratona na Vltavi. V Češkem Krumlovu je slovenski uspeh na tretjem mestu dopolnil Simon Oven.

Na 35-kilometrskem maratonu je sicer Jošt Zakrajšek v cilj priveslal kot sedmi, za šestimi kajakaškimi dvojci. Za njim je nekaj manj kot minuto zaostal nemški kajakaš Andreas Heilinger. »Proga je bila dolga 35 kilometrov, zbralo pa se je ogromno ljudi, zato je bil start zelo pomemben. Meni je uspel, saj sem se kar kmalu otresel vseh, nato pa večino časa veslal sam. Približal se mi je le en tekmovalec, ki mi je sopihal za vrat in je izkoriščal val kajakaškega dvojca, ki je veslal malce pred mano. Nato je popustil, tako da sem zmagal. Bilo je zelo dolgo, tudi zame,« je po uspešnem nastopu povedal Zakrajšek, ki sicer slovi kot ljubitelj dolgih in napornih preizkušenj.

V konkurenci kanuističnih dvojcev sta startala aktualna svetovna prvaka v spustu na divjih vodah Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, ki sta bila peta. Prva štiri mesta so pripadla Čehom.

V soboto so priredili sprintersko tekmo na izpadanje, kjer je med kajakaši Tim Novak zasedel tretje mesto. Zaostal je le za Čehoma Tomašem Slovakom in Karlom Slepico.