Zakrajšek osemnajsti v Bohinju  

Na evropskem prvenstvu v kajakaškem maratonu v Bohinju je Jošt Zakrajšek zasedel 18. mesto.

Objavljeno
04. julij 2015 21.34
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Bohinj - Predzadnji dan evropskega prvenstva v kajakaškem maratonu v Bohinju so se preizkusili kajakaši v konkurenci mladincev in članov, kajakašice in kanuisti med člani ter mladinke v kajakaških dvojcih. Nastopili so štirje Slovenci - Jošt Zakrajšek je med člani zasedel 18. mesto, Peter Samotorčan je bil 21

V mladinski konkurenci je Rok Štefič končal na 20. mestu, Jakob Klobučar je bil 21.

Na 30-kilometrski razdalji je dobro veslal šprinter na mirnih vodah Zakrajšek, ki se je dolgo držal vodilne skupine, a proti koncu nekoliko zaostal. To je storil namenoma.» Ko sem na koncu videl, da sem že kar zaostal, niti nisem več veslal na polno. V mislih sem imel svetovno prvenstvo. Ko sem izpadel iz igre za prvo deseterico, sem preostanek tekme vzel bolj kot trening,« je dejal Zakrajšek, ki ga prihodnji mesec čaka nastop na članskem svetovnem prvenstvu v šprintu na mirnih vodah v Milanu, kjer se bo boril za osvojitev olimpijske kvote na 1000 metrov.

Trzinec je bil z maratonsko preizkušnjo na splošno zadovoljen: »Zadovoljen sem. Sicer sem ciljal na pamet, ker ne poznam konkurence, pa še edini ne-maratonec tu sem bil. Ciljal sem na uvrstitev okoli desetega mesta, kar pa se žal ni izšlo. Zadovoljen sem zato, ker sem opravil tako kot sem si tehnično in taktično zadal. S tega stališča boljše ne bi moglo biti. Svoje je odigrala priprava, saj so tu le specialisti, ki se jim ne da konkurirati.«

S prednostjo skoraj minute si je naslov prvaka priveslal Portugalec Jose Ramalho, za njim pa sta se zvrstila dva španska reprezentanta Ivan Alonso in Emilio Merchan.

V jutranjem delu sta bila na štartu dva slovenska mladinca. Na nekoliko krajši progi - namesto osmih krogov, kot so jih imeli člani, so jih morali preveslati šest - je bil Štefič 20., Klobučar pa 21. Oba tekmovalca sta specialista za šprint na mirnih vodah, tako da jima je maratonska preizkušnja predstavljala precejšen izziv.

Za dvojno britansko zmago sta poskrbela Magnus Gregory in Zyggy Chmiel, bron je pripadel Dancu Nikolaju Wintherju.