Zaradi poškodbe Macarolove Slovenki domov

Primorski jadralki bi morali sicer nastopiti na regati svetovnega pokala v olimpijskih razredih v Hyeresu.

Objavljeno
25. april 2017 17.35
OI
J. P.
J. P.

Hyeres - V francoskem Hyeresu se je začela regata jadralskega svetovnega pokala v olimpijskih razredih, na kateri bi morali slovenske barve braniti Tina Mrak in Veronika Macarol, evropski prvakinji v olimpijskem dvosedu 470. Vendar pa se to ne bo zgodilo, saj se je Macarolova med treningom poškodovala, zaradi česar sta se jadralki že vrnili v domovino.

Slovenki sta vadili na prizorišču regate v Hyeresu, ko je Veronika na enem od obratov v veter naredila hiter gib z nogo in si pri tem poškodovala stegensko mišico. Bolečina je bila, kot poroča STA, tako huda, da sta se tekmovalki nemudoma vrnili na obalo in prisluhnili nasvetu fizioterapevtke, ki je v pogovoru z njima predlagala odpoved nastopa.

Predviden čas rehabilitacije je od dva do tri tedne. Odločitvi je botrovala tudi želja po nastopu na hitro bližajočem se evropskem prvenstvu, ki ga bo med 6. in 13. majem gostil Monte Carlo. Slovenski dvosed je sicer prvo letošnjo regato evropskega pokala v Palma de Mallorci končal na sedmem mestu.