Zavec komaj čaka na vrnitev v ring, zanima ga le zmaga

Slovenski boksar Dejan Zavec je z Madžarom Ferencem Hafnerjem že prekrižal pesti pred petkovim dvobojem.

Objavljeno
14. oktober 2014 22.00
BOKS
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Maribor - Slovenski poklicni boksar Dejan Zavec že komaj petkovo (19.00) vrnitev v ring, ko se bo v mariborski dvorani Tabor pomeril z Madžarom Ferencem Hafnerjem. Tekmeca se bosta v polsrednji kategoriji (do 69,85 kg) udarila za naslov evropskega prvaka po različici WBO, prvič pa pesti že prežkrižala na današnji uradni predstavitvi pod Pohorjem.

»Prav želim si že v ring. Dobro sem se pripravljal in kot pravim sam, je edini problem, da problemov ni,« je povedal Ptujčan, ki se novega dvoboja nadvse veseli. »Nekoliko smo prilagodili tudi sistem treninga, saj sem bil dolgo zunaj tekmovalnega boksa, naredili smo premor, ko je bilo to potrebno, brez fige v žepu pa lahko rečem, da sem popolnoma zdrav,« je dejal Zavec, ki prvič ne bo boksal v velterski kategoriji, ampak v supervelterski. Zato ni imel težav s hujšanjem.

Zavec sicer ne načrtuje predčasne zmage oziroma borbe vseh desetih rund. »Imam na voljo deset rund, izkoristil jih bom. Če se bo ponudila priložnost, da končam predčasno, jo bom izkoristil. Zanima me zmaga, čim lepša, to je moj motiv. Ni nujno, da zmagam predčasno, tako lahko narediš samo več napak. Pomembno je, da je zmaga čista, ni pa pomembno, ali je po točkah ali je predčasna,« je bil prepričan.

Je pa Zavca nekoliko presenetil madžarski tekmec. Kot pravi, bo Hafner drugačen nasprotnik, kot je pričakoval. »Udarca nikoli ne naredi enako. Velikokrat njegov udarec pride na 'kontro', tako da bo treba biti zbran, ne glede na to, ali dobivaš dvoboj ali ne. Nevarni bodo tudi slepi udarci, kot pravimo v boksu, po drugi ali tretji rundi pa bom bržkone že vedel, kako se ga lotiti,« je še dejal Zavec, ki je zadnje sparinge opravil v ljubljanskem klubu Tivoli z Andrejem Bakovićem.

Hafner (23 zmag, 12 s KO, 5 porazov) je o Slovencu govoril v presežkih in mu tudi prepustil vlogo favorita: »To, da boksam z Zavcem, so moje sanje. Je dober, slaven boksar, Zavec je pravi borec. Imava enak slog, to bo zanimivo. Posebne taktike nisem pripravil, v načrtu imam močne udarce v obraz, v glavo, zmago si želim bolj, kot on. Vemo, da je favorit, saj boksa doma, a to ni vedno dobro.«

Zavec in Hafner se bosta pred dvobojem srečala še enkrat, v četrtek bo v ptujskem hotelu Primus ob 16. uri še uradno tehtanje z zadnjimi podrobnostmi pred petkovim spektaklom.