Zavec mora Kubancu vsiliti pretep

Ameriški boksarski promotor Lou DiBella posebej za Delo pred dvobojem Dejana Zavca in Erislandyja Lare.

Objavljeno
23. november 2015 19.50
Trening Dejana Zavca, 15.11.2015, Ptuj [Dejan Zavec, boks]
Miha Šimnovec, Miami
Miha Šimnovec, Miami

Miami – Precej zaslug za to, da se bo Dejan Zavec pomeril z Erislandyjem Laro, na neuradni svetovni jakostni lestvici po novem št. 1 v supervelterski kategoriji, ima vsekakor tudi njegov ameriški promotor Lou DiBella. V ekskluzivnem pogovoru za Delo je 55-letni Američan med drugim dejal, da si obeta prvovrstni boksarski spektakel.

»Pričakujem zelo izenačeno borbo z veliko akcije,« je uvodoma napovedal DiBella in opozoril na Kubančevo izjemno tehnično podkovanost in hitrost. Toda po njegovem Zavec nikakor ni brez možnosti. »Erislandy ima težave prav s takšnimi boksarji, kakršen je Dejan, ki mora unovčiti svojo moč in agresijo. Od vsega začetka mora pritiskati na prvaka in ga poskusiti vreči iz ritma,« je presodil promotor iz Brooklyna.

Prepričan je, da bo želel Lara boksati z (varne) razdalje, zbirati točke s svojo prednjo roko in z izvrstnim gibanjem do zadnjega centimetra izkoristiti prostor med vrvmi, kar mu mora ptujski šampion na vsak način preprečiti. »Dejanova naloga bo zato 'zmanjšati' ring, se približati Kubancu in ga prisiliti v pretep, v katerem bi imel največje možnosti, da bi našel cilj s svojimi močnimi udarci,« je najboljšemu slovenskemu boksarju svetoval DiBella, ki med drugimi asi bedi tudi nad argentinskim zvezdnikom Sergiom Martinezom.

Ob morebitnem uspehu, s katerim bi si Zavec izbojeval naslov svetovnega prvaka v kategoriji, polni vrhunskih boksarjev in zvenečih imen, bi se mu ponujali nadvse zanimivi obračuni, vštevši povratnega z Andrejem Bertom.

»Njun prvi medsebojni dvoboj je bil sila razburljiv 'pretep',« se tudi ameriški promotor, ki se je preizkusil tudi kot filmski producent in igralec (Rocky Balboa), ne bi branil naslednjega poglavja bitke med Bertom in Zavcem. A najprej mora ptujski šampion seveda premagati Laro.