Zavec navdušen nad Dragićem: Res je car!

Ptujski šampion Dejan Zavec se v Miamiju počuti odlično.

Objavljeno
20. november 2015 22.22
Trening Dejana Zavca, 15.11.2015, Ptuj [Dejan Zavec, boks]
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana – Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je v Miamiju, kamor je prispel v sredo, torej teden dni pred dvobojem s kubanskim svetovnim prvakom Erislandyjem Laro, že opravil prve treninge. Kakor je sporočil, se počuti odlično, v četrtek zvečer si je utrgal čas za ogled košarkarske tekme lige NBA med moštvoma Miami Heat in Sacramento Kings.

V areni AmericanAirlines je užival v predstavi slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki je prispeval devet točk k zmagi Vročice s 116:109 nad Kralji. »Tekma je postregla z veliko akcije, Goran pa je izpeljal nekaj sijajnih napadov. Res je car,« je bil Zavec navdušen nad potezami našega košarkarskega asa, s katerim sta se pred srečanjem pogovarjala po telefonu, videla pa se (še) nista.

»Po tekmi, ki se je končala pozno, sem moral spat, saj me je že zjutraj čakal trening. Sem pa spoznal Goranovo ženo Majo, s katero sva skupaj spremljala dvoboj. Zraven sta bila tudi moj trener Dirk Dzemski in njegov nemški varovanec Dominic Bösel,« je zaupal 39-letni Ptujčan, ki z Benom Udrihom, drugim slovenskim članom Miamija, ki proti Sacramentu ni dobil priložnosti, ni bil v stiku.

Če mu bo čas dopuščal, si bo z veseljem ogledal še kakšen dvoboj, saj je bil očaran nad izjemnim vzdušjem, ki so ga navijači Vročice pripravili v nabito polni areni AmericanAirlines. A je v isti sapi pribil, da v Miamiju vendarle ni turist; tako je že včeraj zjutraj spet premetaval uteži v fitnesu hotela Indigo.

Pozneje je moral – na zahtevo tamkajšnjih prirediteljev – še na pregled za oči, čeprav ga je pred odhodom opravil že v Sloveniji. Toda očitno Američani na potrdilo naših zdravnikov ne dajo kaj prida. »Drugače je tu vse v redu, tudi s časovno razliko nimam težav,« je še dejal Zavec, ki se s svojim sredinim tekmecem Laro, svetovnim prvakom v supervelterski kategoriji po različicah IBO in WBA, še ni srečal.