Zavec se bo v ringu poslovil marca

Dejan Zavec: V pokoju je odlično, vse zasebne stvari lahko zdaj urejam sproščeno, veliko časa si lahko vzamem.

Objavljeno
15. december 2015 10.49
bsa-sprejem za športnike
J. P.
J. P.

Ptuj - Eden številnih vrhunskih slovenskih športnikov, ki so v iztekajočem se letu končali bogate kariere, je tudi boksar Dejan Zavec, ki te dni prvič po dolgem času v krogu družine sproščeno pričakuje praznične dni, pa čeravno še naprej trenira tri- do štirikrat tedensko. Od boksa se bo uradno poslovil marca na posebnem dogodku, vendar pa podrobnosti še ne želi razkriti. »Lahko zatrdim le, da natančnega datuma še nimamo, bomo pa zadnjo, trinajsto rundo izvedli nekje v marcu. Potrebnega je kar nekaj časa, če želimo dogodek izpeljati kakovostno in na najvišji ravni, zato bo šele prihodnje leto, čeprav smo ga nameravali izvesti še letos,« je za STA pojasnil Ptujčan.

»V pokoju je odlično, vse zasebne stvari lahko zdaj urejam sproščeno, veliko časa si lahko vzamem, še vedno pa zbiram pretekle vtise, rečem lahko, da se kar dobro znajdem v tem času in prostoru. Prvič bom lahko v celoti z družino načrtoval vse praznične dni, tega smo bili doslej prikrajšani,« napoveduje Trdobojec in dodaja: »Zjutraj, ko odprem omaro in nabiram skupaj oblačila, podzavestno vzamem še brisačo. Šele nato se spomnim, da je ne potrebujem, vsaj ne za jutranji trening. Ta teden me čakajo trije, morda štirje treningi, tako ali tako pa sem dnevno v telovadnici, kjer me čaka veliko uka željnih boksarjev.«

O prihodnosti pa: »Zdaj sem šele dober teden v nekoliko umirjenejšem ritmu. Seveda želim dati boksu kaj nazaj, moj cilj za prihodnost je z znanjem pomagati kateremu od nadebudnih fantov. Toda tako kot vse stvari tudi to zahteva svoj čas.« Te dni se preizkuša tudi kot gostinec v kavarni pod telovadnico. »Vsako stvar, ki se je lotiš, moraš delati stoodstotno. Zdaj edino treningov ne delam več na najvišji ravni. Dnevne rutine sicer ne spreminjam drastično, le trening je zdaj pomaknjen v druge ure dneva, pa še to ne vsak dan,« je zaključil Zavec.