Zavec: Telo borcu pove, kdaj pride čas, 23 let je bilo dovolj

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je iz Miamija sporočil, da je zaključil športno pot, čas je za nove zmage.

Objavljeno
27. november 2015 15.45
Borba za evropskega prvaka, Dejan Zavec in Ferenc Hafner, 17.10.2014, Maribor
M. Ž.
M. Ž.

Miami - Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je po četrtkovem neuspešnem boju za naslov svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po verzijah WBA in IBO sporočil, da je bil to njegov zadnji boj v karieri.

39-letni Ptujčan je novico sporočil na družabnih omrežjih in v posnetku pojasnil, da mu telo sporoča, da je dovolj boksa, zdaj pa se namerava posvetiti novim zmagam.

»V boksu ni skrivalnic. Telo borcu pove, kdaj pride čas ... 23 let je bilo dovolj. Čas je za nove zmage, tokrat izven ringa. Hvala vsem in vsakemu posebej! Brez vas mi ne bi uspelo priti tako daleč!« je sporočil Zavec.

Ptujčan je profesionalno kariero začel leta 2003 in na skupno 40 dvobojih zabeležil 35 zmag (19 z nokavtom) in 4 poraze. Leta 2009 si je prvič priboril naslov prvaka po verziji IBF in ga trikrat tudi uspešno ubranil, letošnjega aprila pa je postal še svetovni prvak v supervelterski katergoriji po različici WBF.

Zavec je sanjal tudi o uspehu v Združenih državah Amerike, kjer pa je izgubil vse tri dvoboje. Najprej ga je leta 2011 v Mississippiju premagal Andre Berto, leta 2013 je bil močnejši Keith Thurman, letos pa še Erislandy Lara.

Dejan se bo v Slovenijo vrnil v soboto, ko ga bodo v domačih Juršincih uradno sprejeli navijači, ki so v velikem številu z njim v ZDA odpotovali tudi tokrat. Od kariere profesionalnega športnika se bo Zavec uradno poslovil na posebnem dogodku, čigar podrobnosti še niso znane.