Zavec: V meni se skriva prvak! Znova ga bom obudil.

Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se bo 19. oktobra v Leipzigu spoprijel s Francozom Sebastienom Allaisom.

Objavljeno
01. oktober 2013 15.11
mpi boks
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana - Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec (32 zmag, 18 s k. o., 3 porazi) se bo - kot je bilo že znano - naslednjič v ring povzpel 19. oktobra v Leipzigu, od danes se tudi ve, s kom se bo takrat pomeril. Njegov tekmec v tako imenovanem prehodnem dvoboju bo namreč Francoz Sebastien Allais (15 zmag, 5 s k. o., 4 neodločeni izidi, 7 porazov).

»V meni se skriva prvak! Znova ga bom obudil. Globoko v sebi vem, da se lahko še enkrat zavihtim povsem na vrh,« je poudaril 37-letni Ptujčan in pribil: »Če bom prepričljivo premagal Allaisa, bom dobil želeno potrditev, da sem na pravi poti. Z zmago bi se spet približal obračun za naslov prvaka.«

Iz Zavčevega kluba Sport Event's Steinforth (SES) so ob tem sporočili, da bi se »Mr. Sympathikus« s pričakovanim uspehom znova pomaknil navzgor po lestvicah. Med najboljšo petnajsterico v velterski kategoriji (do 66,678 kg) je sicer ta čas le pri združenju IBF, pri katerem zaseda enajsto mesto, medtem ko na neuradnem absolutnem zaporedju drži 39. mesto. Allais je - mimogrede - šele na 173. mestu.