Zavec: V ringu bo zelo hudo

Ptujski boksarski šampion Dejan Zavec in Kubanec Erislandy Lara uspešno prestala uradno tehtanje v Hialeah Parku.

Objavljeno
24. november 2015 22.40
Posodobljeno
24. november 2015 22.40
Miha Šimnovec, Miami
Miha Šimnovec, Miami

Miami - Boksarja Dejan Zavec in Erislandy Lara sta uspešno prestala uradno tehtanje pred njunim obračunom, ki bo v noči s srede na četrtek (z začetkom ob 3. uri po srednjeevropskem času) na prostem v Hialeah Parku. Udarila se bosta za naslova svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji (do 69,85 kg) po različicah IBO in WBA, ki si ju (še) lasti 32-letni Kubanec.

Zavcu je tehtnica pokazala 69,5 kilograma, Lari pa 69,7 kilograma. »Kako je svet lep, ko se napiješ,« je v smehu dejal ptujski šampion, potem ko je po tehtanju, ki se je začelo s polurno zamudo, popil svoj energijski napitek. Zatem je ponovil, da se počuti odlično, zato optimistično pričakuje spopad z Laro. Na vprašanje, kakšna bo njegova taktika, je kot iz topa izstrelil: »Zmagovita!«

Da bosta boksala pod milim nebom, ga ne moti, navsezadnje je imel takšnih nastopov veliko že v svojih amaterskih časih. Na prostem pa je imel že tudi en profesionalni dvoboj, in sicer leta 2005 v Pulju. »Zavedam se, da bom moral za zmago narekovati peklenski ritem. V ringu se ne bova tako smejala kot na tehtanju, v njem bo zelo hudo,« je še napovedal Zavec, preden je odhitel na prvi večji včerajšnji obrok - testenine.