Žbogar po treh dobrih plovih že drugi

Jadralec Vasilij Žbogar se je na SP v Takapuni povzpel za devet mest in je odličen drugi.

Objavljeno
27. november 2015 08.53
M. Ž.
M. Ž.

Takapuna - Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je odlično opravil s četrtim tekmovalnim dnem svetovnega prvenstva razreda finn v Takapuni in se z devetega mesta povzpel na drugo.

Prireditelji so imeli končno srečo z vremenom in so izpeljali vse tri načrtovane regate. Žbogar je na njih zasedel šesto, deveto in petnajsto mesto, tako je pred sobotnim sporedom na odličnem drugem mestu. V noči na soboto jadralce čakata še dve regati, v nedeljo pa najboljšo deseterico še regata za odličja.

»Danes se je vremenska napoved le uresničila, v prvi regati je bilo vetra okoli osem, v naslednjih dveh pa tudi do 15 vozlov. To je veliko več vetra kot v preteklih dneh, ko je bilo na meji regularnosti. Regate so bile zelo fizično naporne, pobrale so mi veliko moči, tako da sem zdaj zelo utrujen. Jadral sem, kakor sem lahko, vendar iz regate v regato je bilo manj moči. Še vedno se poznajo posledice junijske poškodbe, saj še nisem 100-odstotno pripravljen,« je povedal slovenski jadralec.

V skupnem seštevku je v najboljšem položaju Britanec Giles Scott, ki ima 52 točk prednosti pred Vasilijem Žbogarjem in 53 pred Švedom Maxom Salminenom.

»Giles je res razred zase, a tudi njemu v teh razmerah ne uspe zmagati, je pa daleč najbolj konstanten in zato tudi s tako prednostjo na vrhu. Jutri je nov dan, upam, da se bom čim bolje regeneriral, da bom lahko normalno jadral in ostal v čim boljšem položaju pred zadnjim dejanjem prvenstva,« je še povedal Žbogar.