Žbogar še v igri za odličja

Kljub neposrečenemu predzadnjemu dnevu na SP razreda finn slovenski jadralec za bronom zaostaja le 6 točk.

Objavljeno
28. november 2015 08.23
OLY-2012-SAILING-SLO
J. P.
J. P.

Takapuna - Predzadnji dan jadralskega svetovnega prvenstva v razredu finn na Novi Zelandiji ni potekal po željah in načrtih edinega slovenskega udeleženca Vasilija Žbogarja, saj je s sedmim in 14. mestom v skupnem seštevku zdrsnil na peto, pred jutrišnjo regato za odličja pa za tretjeuvrščenim domačim asom Andrewom Murdochom zaostaja za šest točk.

Tokrat so bile vetrovne razmere tekmovalcem vnovič naklonjene, saj je ves čas pihalo z okoli 15 vozli, kar je Izolan v prvi današnji regati izkoristil, ves čas jadral med najboljšimi in ciljno črto prečkal sedmi. V drugo je po zelo dobrem štartu že na prvi stranici storil napako in izgubil preveč. »S prvo regato sem zadovoljen, z drugo ne, saj me je napaka drago stala. A še vedno sem blizu kolajne, kar je spodbuda za jutri,« je po vrnitvi na kopno povedal Žbogar.

Zlato je že oddano Britancu Gilesu Scottu, ki je ubranil naslov in nadaljuje prevlado v razredu finn. Tudi drugouvrščeni Francoz Jonathan Lobert ima po današnjih dveh zmagah na drugem mestu že 15 točk naskoka pred Primorcem, ki se bo torej udaril za bron z Murdochom in Švedom Maxom Salminenom, ki je le točko pred njim. »Šel bom na zmago, upam, da bosta Šved in Novozelandčan dovolj za mano. Rezultati v regati za odličja štejejo dvojno in lahko se zgodi marsikaj. Najboljša možnost bi bila, da bi se pokrivala in ostala malo bolj zadaj. A to so zgolj načrti, želje, pripravljen pa moram biti na vse,« je še zaključil Žbogar.