Žbogar šestkrat na najvišji stopnički kranjskega mitinga

Slovenski plavalci so v Kranju otvorili novo tekmovalno sezono, v ospredju sta bila Robi Žbogar in Anja Klinar.

Objavljeno
08. oktober 2012 14.05
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Kranj - Slovenski plavalci plavalci so konec tedna v 25-metrskih bazenih začeli novo sezono. Na dogodku v Kranju se je izkazal Robi Žbogar s šestimi zmagami, pri ženskah je bil v ospredju dvoboj Anje Klinar in Anje Čarman.

Slednji sta se pomerili v disciplini 400 metrov prosto, hitrejša pa je bila Klinarjeva, ki je slavila s časom 4:14,01, Čarmanova pa je na drugem mestu zaostala le za sedem desetink sekunde. Izredno zanimiva je bila tudi tekma na 100 metrov mešano, kjer sta Klinarjeva in Pintarjeva dosegli enak izid.

Anja Klinar je dobro formo potrdila tudi z zmago na 100 metrov delfin in 100 metrov prosto, nase je opozorila tudi radovljiška mladinka Tjaša Pintar, ki je konkurenco ugnala na 50 metrov prosto in 50 metrov delfin.

Klinarjeva je po mitingu povedala, da še vedno čuti posledice obsežnih priprav na novo sezono. »To je bil res dober trening. Imela sem šest nastopov. Sicer pa mi je bilo težko tekmovati, saj smo imeli tri tedne res zelo obsežnih priprav. Sama sem pričakovala, da bo na tekmi celo slabše, da bodo izidi počasnejši, zato sem kar zadovoljna,« je ocenila Klinarjeva, ki še ne ve, ali se bo udeležila novembrskega EP v Franciji.

»Po olimpijskih igrah je bil premor nekaj daljši in če ne bom v dobri formi, v Francijo ne bom potovala, v načrtu pa imam zaenkrat obe tekmi,« je še povedala Anja Klinar.

Ob Klinarjevi in Čarmanovi so z dosežki mejo 800 točk na mednarodnih lestvicah prebile še Ravenčanka Tjaša Oder, tretja na 400 prosto, plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel ob zmagi na 100 prsno in radovljiška mladinka Tjaša Pintar na 100 mešano.

Žbogar s šestimi zmagami

V moški konkurenci je Radovljičan Robi Žbogar v maratonskem programu dosegel šest zmag, vendar, kot je potrdil radovljiški trener Miha Potočnik, pa rezultati še niso pokazatelj pravega razmerja moči in sposobnosti plavalcev. »V vodi smo slab mesec dni, dosežki razumljivo niso vrhunski in ocene v tem trenutku bi bile nerealne. Na tej tekmi je bil v ospredju odnos, koliko se je komu v tej konkurenci dalo plavati in po tej plati smo lahko zadovoljni, nikakor pa ti dosežki niso pokazatelj forme pred najpomembnejšimi tekmami v sezoni,« pa je miting opisal radovljiški trener Miha Potočnik.