Žbogar združil moči s hrvaškim jadralcem Ivanom Kljakovićem Gašpićem

Slovenskemu jadralcu Vasiliju Žbogarju se je na krovu jadrnice Esimit Europa 2 pridružil uspešni hrvaški jadralec.

Objavljeno
27. september 2012 15.48
OLY-YACH-SAMFIN-HEATS-DAY2/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Gorica - Slovenskemu jadralcu in uspešnemu olimpijcu Vasiliju Žbogarju se je na krovu jadrnice Esimit Europa 2 pridružil uspešen hrvaški jadralec Ivan Kljaković Gašpić. Nepopustljiva tekmeca na regatnem polju, zasebno pa velika prijatelja, bosta tako združila moči pod evropskimi jadri pod taktirko legendarnega Jochena Schümanna.

Z njegovo pridružitvijo Esimit Europa 2 tako zdaj združuje jadralce že iz 8 evropskih držav, večkratne zmagovalce Pokala Amerike, svetovne, evropske in olimpijske prvake.

»Vesel sem, da se je Ivan Kljaković Gašpić odzval našemu vabilu. Z njim bo naša ekipa pridobila odličnega jadralca, ki ga zelo cenim in spoštujem. Ivan nima le odličnega tehničnega znanja, razume tudi specifike jadranja na velikih jadrnicah in se je pripravljen popolnoma prilagoditi ekipnemu delu za dosego skupnega cilja,« je dejal Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa.

»V izjemno čast mi je, da sem se pridružil enemu najbolj ambicioznih športnih projektov na svetu. To je veliko priznanje tako zame osebno kot za celotno Hrvaško. Na Hrvaškem smo izjemno uspešni v olimpijskih jadralskih razredih, zato se veselim izziva in želim dokazati, da smo lahko enako uspešni tudi na velikih jadrnicah. Biti v ekipi zvezdnikov svetovnega jadranja, skupaj s tekmecem na regatnem polju in dobrim prijateljem Vasilijem Žbogarjem, pa je še dodaten motiv, da dam vse od sebe za prihodnje uspehe jadrnice Esimit Europa 2,« pa je dodal Kljaković Gašpić.