Ameriški in evropski golfisti v boj za Ryderjev pokal

Najboljši golfisti iz ZDA in Evrope se bodo ta konec tedna v Chicagu pomerili na tradicionalnem Ryderjevem pokalu.

Objavljeno
26. september 2012 10.47
Posodobljeno
26. september 2012 10.47
GOLF-RYDER/
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Chicago - Od petka do nedelje bo v bližini Chicaga potekalo tekmovanje za Ryderjev pokal, tradicionalno merjenje moči med najboljšimi golfisti iz ZDA in Evrope. Naslov branijo predstavniki stare celine, ki so v zadnjih trinajstih nastopih zabeležili osem zmag in ki so Američanom v zadnjih trinajstih letih prepustili vsega eno slavje.

Glede na to, da je format tekmovanja drugačen kot na večini turnirjev med sezono in da imajo pomembno vlogo ob igrišču tudi gledalci, ki so zlasti v ZDA zelo navijaško nastrojeni, je težko določiti, kdo je favorit za končno zmago. V igri je 28 točk, Evropa jih za ubranitev naslova potrebuje štirinajst, Američani pa pol točke več.

Oba kapetana bosta lahko računala na vse najboljše igralce. Ameriški David Love ima na svoji strani izkušnje in dvanajst izenačenih igralcev, medtem ko Španec Jose Maria Olazabal stavi na mlade adute in zmagovalno miselnost, ki jo je Evropi vcepil lani preminuli Seve Ballesteros. Njegov duh bo močno prisoten na igrišču Medinah, saj bodo vsi člani evropske ekipe na torbah nosili njegovo podobo.

Tekmovanje se bo začelo v petek z dvoboji "foursomov" in "fourballov", nadaljevalo v soboto z enako obliko igranja, se pravi izmenično igro (foursome) oziroma boljšim rezultatom od dveh (fourball), zaključilo pa v nedeljo z igro ena na ena.