Ženska odbojkarska lovorika na poti v Maribor

Odbojkarice Nove KBM Branik so tudi v drugi finalni tekmi DP brez oddanega niza odpravile Calcit Ljubljano.

Objavljeno
18. april 2017 21.50
jer*Calcit : Nova KBM
J. P.
J. P.

Ljubljana - Odbojkarice Nove KBM Branik so na odlični poti, pa po dveh sezonah suše domačo prvoligaško lovoriko vnovič vrnejo v Maribor in v vitrino postavijo že štirinajsto trofejo. V finalni seriji (na tri zmage) so bile namreč še drugič prepričljivo boljše od branilk naslova državnih prvakinj, igralk Calcita Ljubljane, ki tudi v Tivoliju niso osvojile niti niza in so po hitrem postopku izgubile z 0:3 (-18, -23, -22). Morda že odločilni tretji obračun bo v petek ob 18. uri v Lukni.

Ljubljančanke so že v prvem delu sezone ostale brez najizkušenejše igralke, sprejemalke Tine Lipicer Samec, pred (za)ključno fazo pa še brez glavne ostrostrelke, srbske korektorke Olivere Kostić. Obe sta sezono predčasno zapečatili iz istega razloga - nosečnosti. Da bi bila mera polna, se je danes v tretjem nizu poškodovala še tretja nosilka igre, odlična belgijska podajalka Ilka van de Vyver, ki je pri izidu 10:10 nerodno doskočila, morala z izrazom hude bolečine na obrazu na klop in se na parket ni več vrnila.

Zamenjala jo je reprezentantka Mojca Božič, ki se v tej sezoni ni naigrala. Čeravno je spodobno opravila svoje delo, pa poteka dvoboja, v katerem so bile povečini spredaj Mariborčanke, ni mogla več zasukati. Gostje so blestele z domala brezmadežno obrambo in izjemno igro v polju, v napadu pa so imele močno orožje v to finalno serijo prerojeni korektorki Izi Mlakar, ki ni delala napak, ustavila pa se je šele pri 18 točkah. Trener Branika Bruno Najdič je imel srečno roko tudi z menjavami, saj je v poslednjih izdihljajih drugega niza, ko so se Ljubljančanke približale s štirih na zgolj točko zaostanka (23:24), v igro poslal rezervno blokerko Elo Pintar, ki je niz odločila s prvim tempom. 

Calcit Ljubljana : Nova KBM Branik 0:3 (-18, -23, -22)

Dvorana Tivoli, gledalcev 500, sodnika Pevc (Škofja Loka) in Markelj (Bled).

Calcit Ljubljana: Grudina 7, Mihevc 5, Blažič 11, Igličar 10, M. Jerala (L), Koleva 14, Van de Vyver 4 - prva postava; Božič 1, Pahor, Zaplotnik 1; Zatkovič in Turk nista igrali; Nova KBM Branik: Mlakar 18, Blagne 2, Kaučič 8, Najdič 3, Planinšec 9, Sobočan 11, Koskelo (L) - prva postava; Milosavljević, A. Jerala, Pintar 1; Košenina in Vovk nista igrali.