Živa Dvoršak za las ob finale

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na SP v Granadi z zračno puško osvojila končno 11. mesto.

Objavljeno
09. september 2014 17.49
uho*Ziva Dvorsak
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Granada - Slovenska strelka Živa Dvoršak je na svetovnem prvenstvu v Granadi le za malo zaostala za finalom v streljanju z zračno puško. Za preboj med najboljše ji je zmanjkalo le malo, tekmovanje pa je končala na še vedno solidnem 11. mestu.

Dvoršakova je obžalovala zlasti porazen začetek. V prvi seriji je le dvakrat zadela 9,6 kroga, izid 102,3 kroga pa ni napovedoval vrhunske uvrstitve. A Dvoršakova se je v nadaljevanju borila za vsak strel, nanizala tri izjemno kakovostne serije (105,1, 104,9 in 104,8), do velikega finala pa ji je nato zmanjkalo le 0,2 kroga.

Vseeno mlada Ljubljančanka ni bila preveč razočarana:» Danes mi je zmanjkalo 0,2 kroga, naslednjič pa mi bosta v Granadi manjkajoča 0,2 kroga zagotovo nekaj prinesla. Zavoljo tega se ne bom jezila. Na začetku današnje tekme je bilo grozno in nervozno ter nisem vedela, kaj bo nastalo iz vsega skupaj, v nadaljevanju pa sem obdržala pozitivne misli in se zbrala za vsak strel posebej.«

Dvoršakova je iz ZDA v Evropo prispela v nedeljo zvečer, po dolgi in naporni poti je imela zelo malo časa na privajanje na novo časovno razliko. »Trenutno ne čutim nobene utrujenosti, tudi moj pozen prihod v Granado ni imel nobenega vpliva na današnjo tekmo,« je še dodala Dvoršakova, ki bo v četrtek nastopila v eliminacijah za petkovo preizkušnjo v kraljevski strelski disciplini - malokalibrska puška trojni položaj.

Kevin Venta je je današnjo preizkušnjo z malokalibrsko pištolo na 50 metrov končal na 54. mestu, potem ko je zadel 542 krogov. V kvalifikacijah je blestel Jongoh Jin iz Južne Koreje, ki je postavil nov svetovni rekord (583 krogov). V tej disciplini je v mladinski konkurenci nastopil tudi Sašo Stojak in s 528 krogi zasedel 33. mesto.

Danes bodo v Granadi nastopili še Boštjan Maček, Denis Vatovec in Matija Mlinarič v članski ter Kristian Geč in Tilen Kos Šturm v mladinski konkurenci v trapu.