Zlata olimpijka prestala operacijo

Dvakratna olimpijska zmagovalka v suvanju krogle Valerie Adams je uspešno prestala operacijo leve rame in desnega komolca.

Objavljeno
26. september 2014 11.47
ATHLETICS-DIAMOND/MONACO
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Auckland - Novozelandska atletinja Valerie Adams, ki je na zadnjih dveh olimpijskih igrah - v Pekingu 2008 in Londonu 2012 - osvojila dva naslova olimpijske prvakinje v suvanju krogle, je uspešno prestala operacijo leve rame in desnega komolca, je potrdil njen zastopnik Nick Cowan. Koliko časa bo trajalo okrevanje še ni znano.

Po opravljenem operativnem posegu so povedali le, da Adamsova zagotovo ne bo tekmovala v poletnem času na Novi Zelandiji (decembra, januarja in februarja), saj se je odločila za dolg rehabilitacijski program. »Pričakujemo, da bo napredovala hitro, a razmišljamo tudi o tem, da ji bo dolg premor dobro del,« je povedal zastopnik 29-letne atletinje.

Novozelandka, ki je kroglo v svoji karieri najdlje sunila do 21,24 metra, je pred poškodbo na tekmovanjih prevladovala, saj poraza ne pozna že 56 tekem. Ob dveh olimpijskih najžlahtnejših odličjih se kar 193 centimetrov visoka in 120 kilogramov težka Adamsova lahko pohvali še s štirimi naslovi svetovne prvakinje na prostem in tremi z dvoranskih svetovnih prvenstev.