Zmaga ACH Volleyja za spodbuden štart v novo sezono

Slovenski prvak ACH Volley ni v uvodnem dvoboju interlige oddal niti niza, pohvale si zasluži predvsem za igro v obrambi.

Objavljeno
09. oktober 2013 23.24
hočevar odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Le dober teden po koncu EP in zgolj dva dneva po tem, ko je odbojkarski državni prvak ACH Volley odigral prvi trening v celotni zasedbi, je morala četa Luke Slabeta že na prvo potrjevanje pripravljenosti. Uvod v sezono je zadostno opravičilo za dokaj nepovezano igro na obeh straneh, konec koncev pa šteje le zmaga, ki je ostala doma.

Najprej so morali Ljubljančani na ognjeni krst v interligi, na nasprotni strani mreže jim je stalo neugodno slovaško moštvo Chemes Hummene, ki mu ritem dajeta dva odlična Poljaka, libero Radoslaw Szymczak in korektor Mikolaj Sarnecki - in oba sta bila najboljša v svojem moštvu. Luka Slabe je računal le na 10 igralcev, oba tujca, Milan Rašić in Anđelko Ćuk, sta ostala v tribunah, in verjetno bi bilo treba pogledati kar daleč v zgodovino, kdaj je imel ACH Volley nazadnje na uradni tekmi v kadru zgolj domače igralce. Pohvalno.

V udarni zasedbi sta se predstavila tudi dva novinca: bloker Mario Koncilja in korektor Janko Bregant, ki je takoj pokazal svoje obilno znanje in v dvoboju levorokih korektorjev le za točko zaostal za Sarneckim. Bolje so sicer začeli gostje in ušli s 6:2, Slabe je takoj vzel polminutni odmor, kar se mu je obrestovalo, saj je bil izid v hipu poravnan. Gostitelji so zmogli zasuk in pri drugem tehničnem odmoru vodili že s +3, prednost pa do konca še oplemenitili. V drugem delu so Slovaki v končnico prišli z dvema točkama zaloge (20:18), nato pa je k servisu stopil Bregant in zagotovil zasuk. V zadnjem nizu je bilo podobno: po 22:20 v korist Hummeneja je Slabe zadel s taktično menjavo, saj je v igro poslal rezervnega podajalca Jana Brulca, ki je bil glavni »krivec« za preobrat v končnici.

Pri Ljubljančanih gre pohvaliti za to obdobje izjemno igro v obrambi, manjka pa še uigranost podajalca z napadalci, predvsem pa skorajda ni bilo videti prvega tempa.

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: »Seveda je spodbudno sezono začeti z zmago. Videlo se je, da se še sestavljamo, igrali smo tudi brez dveh izkušenih članov. Ko se nam bosta pridružila, bomo nastopili še bolje, do ključnih tekem bomo popravili tudi uigranost. Novinci so se dobro vklopili, Bregant je že tokrat pokazal, da je po Gaspariniju in Šketu že kar tretji najboljši slovenski korektor.«