Zmaji boljši od Iva Jana in Mihe Verliča

Hokejisti Telemacha Olimpije so pripravljalni turnir na Madžarskem začeli z gladko zmago nad Grazem 99ers (4:1).

Objavljeno
07. september 2014 14.26
uho_Olimpija - VSV
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Szekesfehervar - Hokejisti Telemacha Olimpije so manj kot teden dni pred začetkom nove sezone razširjenega avstrijskega prvenstva (Ebel) uspešno začeli turnir v spomin na Gaborja Ocskaya v madžarskem Szekesfehervarju. Na tekmovanju, na katerem praviloma niso dosegali odmevnejših rezultatov, so namreč uvodoma na kolena s 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) spravili zasedbo Graza 99ers, pri kateri si kruh služi njihov nekdanji soigralec Miha Verlič, pomočnik trenerja pa je Ivo Jan.

Zmaji so graške panterje razorožili z igro, polno ritma, že od prvih minut pa so nakazali, da jih zanima zgolj zmaga. Prvič so tekmečevo mrežo zatresli že po slabih treh minutah, ko je lepo akcijo četrtega napada natančno zaključil Miha Pesjak. Niti hitro izenačenje avstrijskega moštva jih ni zmedlo, zgolj minuto in pol pozneje je namreč Ljubljančanom novo prednost zagotovil Matej Hočevar.

V drugi stretjini skoraj 500 gledalcev ni videlo golov, zato pa oster prekršek Clemensa Unterwegerja, ki je moral v 24. minuti z disciplinsko kaznijo igre predčasno pod prho. Ko je Matt White v 49. minuti slovenskega šampiona popeljal na +2, je bilo že slutiti, da bo zmaga težko romala v Gradec, za piko na »i« je Dannyja Sabourina ukanil še kapetan Aleš Mušič. Ljubljančani so bili konkretnejši v napadu (število strelov 31:24), z več kot 95-odstotno uspešnostjo se je izkazal tudi novi čuvaj mreže Andy Chiodo.

Danes zmaje ob 18. uri čaka še finačni obračun z domačo Sapo, ki se je v včerajšnjem drugem dvoboju z 9:2 znesla nad Miskolcem.

Telemach Olimpija : Graz 99ers 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Strelci: 1:0 - Pesjak (Kalan, Snoj, 3.), 1:1 - Walker (Unterweger, 7.), 2:1 - Hočevar (9.), 3:1 - White (Bishop, 49.), 4:1 - Mušič (Ropret, 56.).

Telemach Olimpija: Chiodo, Sila; Cvetek, Degon, White, Leber, Bishop; Medvec, Logar, Koblar, Pešut, Koren; Groznik, Planko, Hočevar, Mušič, Ropret; Čepon, Šijan, Snoj, Pesjak, Kalan.