Dva navijača padla s tribune

Kakšen ducat navijačev beograjskega nogometnega kluba Crvena zvezda je bilo pozno sinoči v izgredih med kvalifikacijskim dvobojem za evropsko ligo proti praški Slavii (2:1) poškodovanih.

Objavljeno
28. avgust 2009 13.58
P. Z.
P. Z.
Beograd - Dva navijača sta padla z glavne tribune, zato so ju morali s težkimi poškodbami takoj prepeljati na urgentni oddelek bolnišnice. Preostalih deset je bilo lažje ranjenih, saj so utrpeli ureznine, ko so želeli preplezati zaščitno ograjo in premostiti prepreko, ki jih je ločila od navijačev gostujočega moštva.

To ni prvič, da so se na nogometni tekmi spopadli srbski in češki navijači, zato je bila policija po poročanju agencije Beta dobro pripravljena na obračun. Prejšnji teden je bilo na prvi tekmi v Pragi sretiranih kar 150 navijačev Crvene zvezde. Ta je izgubila z 0:3 in se zato poslovila od evropskih tekmovanj.

Crvena zvezda, nekdaj velikan evropskega nogometa in evropski prvak iz leta 1991, je padla v globoko krizo, tako finančno kot organizacijsko. V Srbiji je v zadnjem času precej uspešnejši njen mestni tekmec Partizan. V Zvezdi, ki je v 2. predkolu izločila velenjski Rudar, je v prejšnji sezoni nastopal občasni slovenski reprezentant Mirnes Šišić, vendar je zaradi finančnih težav zapustil Srbijo in si išče novega delodajalca.