Dvojna obtožba za Adebayorja

Angleška nogometna zveza je presodila, da je v derbiju angleškega prvenstva med Manchester Cityjem in Arsenalom napadalec Cityja Emmanuel Adebayor kriv v dveh primerih.

Objavljeno
15. september 2009 18.24
Ma.B./STA
Ma.B./STA
London - Angleška nogometna zveza (FA) je preučila incidenta iz derbija angleškega prvenstva med Manchester Cityjem in Arsenalom, v katera je bil vključen napadalec Cityja Emmanuel Adebayor. V obeh primerih, namernemu poškodovanju Robina Van Persieja in provociranju navijačev Arsenala, je FA presodila, da je bil nekdanji nogometaš Arsenala kriv.

"Po hitrem disciplinskem postopku smo Emmanuela Adebayorja spoznali za krivega za nameren prekršek nad Robinom Van Persiejem, zaradi katerega je slednji utrpel poškodbo obraza. Adebayor se je prav tako neprimerno vedel po doseženem zadetku, ko je pretekel celotno igrišče in slavil pred navijači Arsenala," so zapisali na sedežu FA. Višina kazni še ni znana, Adebayor pa bo imel do srede čas za vložitev pritožbe glede poškodovanja soigralca. V primeru draženja navijačev nasprotnega moštva pa so napadalcu iz afriške države Togo dali čas za premislek do konca meseca.

Vodstvo nogometne zveze je hkrati od policije v Manchestru zahtevalo, naj sproži preiskavo tudi glede neprimernega obnašanja navijačev Arsenala, ki so na igrišče metali različne predmete, eden je zadel varnostnika, ki je obležal nezavesten.