Dvojne stopničke za Avstrijo

Na ženskem veleslalomu v Sierri Nevadi je zmagala Avstrijka Michaela Kirchgasser, druga je bila prav tako Avstrijka Nicole Hosp, Finka Tanja Poutinainen, ki je po prvi vožnji vodila, pa je pristala na tretjem mestu.

Objavljeno
24. februar 2007 18.30
Sierra Nevada - Na ženskem veleslalomu v Sierri Nevadi je zmagala Avstrijka Michaela Kirchgasser s časom 2:14.41, druga je bila Avstrijka Nicole Hosp (2:14.83), Finka Tanja Poutinainen (2:14.99), ki je po prvi vožnji vodila, pa je pristala na tretjem mestu.

Kirchgasserjeva je na tekmi v Sierri dočakala svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Avstrijska smučarka je letos že nekajkrat nakazala, da je sposobna naskoka na vrh, saj je bila druga v superkombinaciji v Reiteralmu in tretja v veleslalomu v Aspnu. Do svoje prve najvišje stopničke v karieri je prišla z dobro drugo vožnjo. Po prvi je imela 71 stotink zaostanka za vodilno Tanjo Poutiainen. Toda 22-letna Avstrijka je bila na drugi progi počasnejša le od Nicole Hosp, ta se je v ospredje prebila z osmega mesta po polovici tekme. Najboljši po prvi vožnji pa sta nato naredili preveč napak. Za Denise Karbon je bila usodna velikanska napaka sredi proge, ko je že skorajda odnehala, nato pa se vrnila in dokončala drugo vožnjo, vendar z velikim zaostankom pristala na zadnjem mestu. Finka pa ni izkoristila priložnosti in sedmih desetink naskoka, saj je z le 14. časom drugega dela izgubila preveč, tako da na koncu ni mogla višje od tretjega mesta. Na drugo stopničko pa se je povzpela sveža svetovna prvakinja Hospova.

Kirchgasserjeva je na nedavno končanem SP v Aareju za las zgrešila medaljo v veleslalomu, saj je končala na četrtem mestu, zato pa ima v zbirki zlato v moštvenem tekmovanju. "S tem so se mi uresničile sanje. Še lepše pa je, da je uspeh prišel tako hitro po SP," je bila zadovoljna smučarka iz Salzburga.

V drugi vožnji ni bilo nobene slovenske smučarke. Tina Maze je po veliki napaki v zgornjem delu zaostala 4,17 sekunde in končala na 37. mestu, medtem ko Ana Drev in Mateja Robnik prve vožnje nista končali.

Po veleslalomu v Sierri Nevadi v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark vodi Avstrijka Renate Götschl pred sonarodnjakinjo Marlies Schild in Američanko Julio Mancuso. Najboljša Slovenka je na 31. mestu Tina Maze. Skupno v veleslalomu vodi Avstrijka Nicole Hosp, druga je Finka Tanja Poutiainen, tretja pa današnja zmagovalka Michaela Kirchgasser. Med trideseterico sta tudi Tina Maze na 18. in Ana Drev na 27. mestu. V ekipni razvrstitvi je prva Avstrija, sledita ji ZDA in Italija, Slovnija pa je na 11. mestu.