Dvojnemu dvojcu zmaga v malem finalu

Za najboljšo uvrstitev na letošnjem evropskem veslaškem prvenstvu sta z z zmago v malem finalu in skupno sedmim mestom poskrbela Žiga Pirih in Matej Rojec v dvojnem dvojcu.

Objavljeno
20. september 2009 13.26
Da. O./STA
Da. O./STA
Brest - Slovenske posadke so sklenile nastope na letošnjem evropskem veslaškem prvenstvu v beloruskem Brestu. Za najboljšo uvrstitev sta z z zmago v malem finalu in skupno sedmim mestom poskrbela Žiga Pirih in Matej Rojec v dvojnem dvojcu.

Slovenska veslača sta si že do polovice proge priborila prednost, ki jima je zagotovila miren sklepni del dirke. V ozadju sta se Madžarska in Ciper borila za tretje mesto, boljši pa je bil ciprski čoln.


Največje razočaranje prvenstva so Iztok Čop, Janez Jurše, Gašper Fistravec in Janez Zupanc v dvojnem četvercu. Slovenska posadka, ki na nedavnem svetovnem prvenstvu v Poznanu na Poljskem osvojila sedmo mesto in zmagala v finalu B, je bila v Brestu v malem finalu šele tretja. Slovenci so večji del tekme sicer preveslali na drugem mestu za Italijo, prav v zadnjem delu pa je blejsko-mariborsko navezo prehitel še čoln iz Estonije.


Blaž Velcl, Matevž Kaiser, Rok Gradišnik in Marko Grace v četvercu brez krmarja so bili v malem finalu 5., že v soboto pa je Janez Zupan v skifu zasedel peto mesto v finalu C in skupno 17. mesto v Evropi.