Dvojni triatlonci v Prekmurju

Na območju Bakovcev in Murske Sobote bo ta konec tedna potekala tekma svetovnega pokala v dvojnem ironman triatlonu, ki se je bo udeležil tudi slovenski triatlonec Matej Markovič, vodilni v svetovnem pokalu.

Objavljeno
26. avgust 2009 13.59
P. Z./STA
P. Z./STA
Murska Sobota - Gre za zahtevno tekmovanje, v katerem se tekmovalci med seboj pomerijo v 7,6 kilometrih plavanja, 360 km teka in 84,4 km kolesarjenja. Ekstremni športniki iz petnajstih držav, prijavilo se jih je trideset, bodo meje teles in duha preizkušali z neprekinjenim tekmovanjem v omenjenih treh triatlonskih disciplinah.

Štart bo v petek ob 16. uri na Soboškem jezeru, prve tekmovalce na cilju pa pričakujejo v popoldanskih urah v soboto. Tekmovalci bodo morali premagati 20 krogov v plavanju, nato čaka ekstremne športnike sto krogov ravninske kolesarske proge okoli Bakovcev, v tekaški preizkušnji pa bo pred "jeklenimi možmi" 55 krogov prav tako okoli tega prekmurskega kraja.

Gre za prvo tovrstno tekmovanje v Sloveniji doslej. Za prihod in udeležbo na tekmovanju so se odločile tudi tri ženske. Na tekmi ima največ možnosti za zmago prav slovenski ultra triatlonec Matej Markovič, za katerim je izjemen začetek sezone. Zmagal je na dveh preizkušnjah svetovnega pokala na trojnem triatlonu v Nemčiji in na dvojnem triatlonu na Madžarskem, na evropskem prvenstvu v dvojnem triatlonu v Avstriji, ki je štelo tudi za točke svetovnega pokala, pa je bil drugi. Lansko sezono je v skupnem seštevku svetovnega pokala zasedel 13. mesto.

Udeležbo na tekmi sta napovedala tudi Francoz Pascal Jolly, drugouvrščeni v skupnem seštevku, in tretjeuvrščeni Madžar Ferenc Szönyi.