Edmonton občutil kraljevsko moč

Moštvo Los Angeles Kings je še vedno brez pomoči poškodovanega Anžeta Kopitarja zabeležilo 23. zmago v tej sezoni lige NHL. Atlanta je z zmago spet zasedla 1. mesto v jugovzhodni skupini.

Objavljeno
13. marec 2007 11.27
Tekma med Calgary Flames in St. Louis Blues se je končala po kazenskih strelih
Los Angeles - Moštvo Los Angeles Kings je še vedno brez pomoči poškodovanega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja v noči na torek zabeležilo 23. zmago v tej sezoni lige NHL. Kralji so gladko s 5:1 odpravili Edmonton. Zanesljivo zmago so vpisali tudi igralci Phoenixa, ki so porazili Philadelphio s 4:0, Atlanta je bila s 4:2 boljša od Washingtona, Calgary pa je po kazenskih strelih ugnal St. Louis (5:4).

Bo Edmonton dosegel neslavni rekord?

Kopitarjevi soigralci so se znesli nad nemočnim Edmontonom, ki je izgubil že osmič zapored, tako da ga le še trije porazi ločijo od neslavnega klubskega "rekorda" iz sezone 1993/94. Glavni krvnik Naftarjev je bil Michael Cammalleri, ki je dvakrat ugnal tekmečevega vratarja. Velik delež je z golom in dvema podajama prispeval tudi Rob Blake, preostala zadetka pa sta dosegla Aleksander Frolov in Noah Clarke, ki je postal sploh prvi v južni Kaliforniji rojeni igralec z golom v dresu Los Angelesa. Lubomir Višnovsky je k uspehu, prvemu po petih zaporednih porazih, dodal tri podaje. Pri gostih je častni gol zabil Toby Petersen.

Atlanta ni dovolila presenečenja


Atlanta je z zmago proti Washingtonu spet zasedla prvo mesto v jugovzhodni skupini. Že v prvi tretjini sta Slava Kozlov in Bobby Holik poskrbela za zanesljivo vodstvo, ki ga ekipi iz prestolnice ni uspelo izničiti, pa čeprav je dvakrat zadel Aleksander Ovečkin. Atlanta je imela precej razpoložene napadalce, ki niso dovolili morebitnega presenečenja. Zadnja gola za osmi zaporedni poraz Washingtona sta zabila Keith Tkachuk in Ilja Kovalčuk.

Mikael Tellqvist vknjižil svoj drugi "shutout" sezone

V Phoenixu je Mikael Tellqvist vknjižil svoj drugi "shutout" sezone, saj je obranil vseh 24 strelov na svoja vrata, ob tem pa je v statistiko vpisal celo podajo ob golu Nika Kapanena. Preostale zadetke v mrežo Philadelphie so prispevali Owen Nolan, Mathias Tjarnqvist in Daniel Carcillo in tako pripomogli k tretji zmagi Kojotov na zadnjih 15 tekmah. V Calgaryju so zmagovalca odločili šele kazenski streli, kjer sta bila pri gostiteljih natančna Alex Tanguay in Jarome Iginla. Na tekmi nobeno moštvo ni vodilo za več kot zadetek, najučinkovitejši igralec pa je bil Kristian Huselius z golom in tremi podajami.

Izidi hokejske lige NHL

Atlanta Thrashers - Washington Capitals 4:2
Calgary Flames - St. Louis Blues 5:4 (kazenski streli)
Phoenix Coyotes - Philadelphia Flyers 4:0
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 5:1
(Anže Kopitar ni igral za Los Angeles)