EHF bo določila kazen za Prokopa

Disciplinska komisija evropske rokometne zveze (EHF) bo v teh dneh določila kazen za trenerja avstrijske ekipe Hypo Gunnarju Prokopu, ki je na tekmi lige prvakinj v zadnjih sekundah stopil na igrišče in zaustavil napad Metza za morebitno zmago.

Objavljeno
02. november 2009 20.24
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Dunaj - Evropska rokometna zveza (EHF) bo v sredo, 4. novembra, določila kazen trenerju in predsedniku avstrijske ekipe Hypo Niederösterreich Gunnarju Prokopu, ki je prejšnji teden na tekmi lige prvakinj med Hypom in francoskim Metzom v zadnjih sekundah tekme stopil na igrišče in zaustavil napad francoske ekipe za morebitno zmago.

Devetinšestdesetletni Prokop je štiri sekunde pred zadnjim znakom sirene vskočil na igrišče ter stekel neposredno proti igralki Metza Svetlani Ognjenović in na ta način prekinil nasprotni napad. Norveška sodnika Andre Hansen in Oistein Pettersen sta mu zaradi grobe kršitve rokometnih pravil nemudoma pokazala rdeč karton, še bolj drastično kazen pa razvpitega trenerja, ki je v času svoje trenerske kariere poskrbel za številne škandale, čaka v sredo, ko se bodo sestale odgovorne osebe arbitražne in disciplinske komisije pri EHF. Tekma med Hypom in Metzom se je končala z neodločenim izidom 27:27.

 

Avstrijske prvakinje bodo naslednjo tekmo v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju igrale v nedeljo, 8. novembra, v ljubljanski dvorani Kodeljevo pa se bodo pomerile z igralkami Krima Mercatorja, ki so v uvodnih dveh tekmah skupine B dosegle dve prepričljivi zmagi. V uvodnem krogu v Metzu so slavile s 37:30, na sobotni domači tekmi z danskim Aalborgom pa s 30:23. Hypo je na dveh tekmah zbral tri točke: V Aalboru je slavil s 37:30, na domači tekmi z Metzom pa remiziral 27:27.