Enajsti poraz Edmontona

Za hokejisti v ligi NHL je miren dan, saj sta bili na sporedu le dve tekmi. V New Yorku so Rangerji premagali Pittsburgh, v Edmontonu pa so bili boljši gostje iz Vancouvra.

Objavljeno
20. marec 2007 15.00
Dwayne Roloson je takole spustil plošček in zapravil zmago Edmonotona
New York - Za hokejisti v severnoameriški ligi NHL je miren dan, saj sta bili na sporedu le dve tekmi. Obe sta se končali z izidom 2:1, v New Yorku so Rangerji premagali Pittsburgh, v Edmontonu pa so bili boljši gostje iz Vancouvra.

Dvoboj med Rangerji in Pingvini odločen v zadnji minuti


Dvoboj med Rangerji in Pingvini v Madison Square Gardnu je bil odločen šele 33 sekund pred koncem, mož odločitve pa je bil prekaljeni veteran Jaromir Jagr. Češki napadalec je s podajo pred gol tekmecev želel zaposliti soigralca Michaela Nylanderja, zadel pa je palico branilca Pittsburgha Roberta Scuderija in plošček je končal za hrbtom vratarja Jocelyna Thibaulta, ki se je pred tem izkazal s 40 obrambami. Tudi oba gola pred tem sta padla šele v zadnji tretjini, domače je v vodstvo popeljal Blair Betts, za goste pa je izenačil Michael Ouellet.

Naftarji izenačili najdaljši klubski niz porazov

V Edmontonu so domači Naftarji doživeli že 11. zaporedni poraz. Začetek je bil sicer obetaven, saj je Raffi Torres v sedmi minuti domačim zagotovil vodstvo, a je bilo upov za prekinitev neprijetnega niza konec v sedmih minutah druge tretjine, ko sta za Vancouver v polno zadela Daniel Sedin in Trevor Linden. Z enajsto izgubljeno tekmo so hokejisti Edmontona izenačili doslej najdaljši klubski niz porazov iz sezone 1993/94.

Izidi hokejske lige NHL

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2:1
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 1:2