Ferdinand ne bo več reprezentant, žalujoči Defoe se je vrnil

V angleško nogometno reprezentanco, ki se bo v ponedeljek pomerila s Francijo, se je vrnil Jermain Defoe.

Objavljeno
09. junij 2012 10.38
Posodobljeno
09. junij 2012 10.38
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Krakov - Napadalec angleške nogometne reprezentance Jermain Defoe se je danes vrnil v reprezentančni tabor v Krakovu. Pred dnevi se je namreč vrnil v London, saj je njegov 47-letni oče Jimmy Defoe umrl za rakom grla.

Nogometaš Tottenhama je pred slabimi tremi leti zaradi nasilne smrti izgubil 26-letnega polbrata, nato pa mu je na pogrebu umrla še babica.

Defo sicer ni prvi napadalec reprezentance in bržkone ne bo začel uvodne tekme Anglije v ponedeljek v Donjecku proti Franciji, bo pa danes popoldan predvidoma že treniral z izbrano vrsto.

Ferdinand končal kariero v angleški reprezentanci?

Napadalec Manchester Uniteda Rio Ferdinand pa medtem meni, da je njegova kariera v angleški reprezentanci zaključena. Odločitev selektorja Roya Hodgsona, da ga »zaradi nogometnih razlogv« ne uvrsti v 23-člansko moštvo, si namreč Ferdinand razlaga po svoje. Meni namreč, da ima njegova poteza veliko opraviti z »rasistično sago« in nesoglasji z Johnom Terryjem.

Hodgson je po poškodbi Garyja Cahilla namesto Ferdinanda v moštvo uvrstil branilca Liverpoola Martina Kellyja. Ker je Hodgon pred tem podpisal štiriletno pogodbo z angleško zvezo, 33-letni Ferdinand predvideva, da reprezentančnega dresa ne bo več oblekel.

»Zgodba z Anglijo je najbrž zame končana. Zdaj me ne izberejo niti, ko se drugi poškodujejo. Torej me ne bodo izbrali nikoli več,« je povedal za angleški The Sun.

»Če nisi razočaran po tem, ko te v moštvu prezrejo in te pustijo doma pred največjim turnirjem, potem je s teboj nekaj narobe in ne bi smel nogometa igrati na profesionalni ravni,« je še komentiral svojo jezno reakcijo po novici, da bo prvenstvo spremljal le od daleč.