Eriksson na SP s Severno Korejo?

Nekdanji angleški nogometni selektor Sven Göran Eriksson naj bi se spogledoval s službo selektorja izbrane vrste Severne Koreje. Vodstvo severnokorejske zveze tega ni zanikalo, Erikkson pa.

Objavljeno
14. oktober 2009 20.03
Sven-Goran Eriksson
Š. Ro.
Š. Ro.
London - Nekdanji selektor angleške nogometne reprezentance Sven Göran Eriksson, ki je v tej sezoni prevzel vodenje majhnega angleškega kluba Notts County, se po poročanju britanskih medijev spogleduje s službo selektorja Severne Koreje. Izbrano vrsto naj bi vodil že na naslednjem SP.

Severna Koreja si je namreč nastop na mundialu zagotovila prvič po letu 1966, ko je igrala na SP v Angliji. Eriksson naj bi njihovo izbrano vrsto vodil le v Južnoafriški republiki in se nato vrnil v Notts County.


čeprav vodstvo severnokorejske nogometne zveze tega scenarija ni zanikalo, pa je ugibanja razjasnil kar sam Eriksson: "Od Severne Koreje nisem prejel nobene ponudbe, prav tako tudi sam nisem načrtova kakršnega koli sodelovanja," je povedal.

Domneve je zanikal tudi predsednik kluba Notts County Peter Trembling in dodal, da Eriksson kot športni direktor kluba intenzivno išče novega trenerja, potem ko so lastniki z Bližnjega vzhoda odpustili Iana McParlanda.