Etapna zmaga Pavla Gorenca v Toskani

Kolesarji Adrie Mobila nastopajo na etapni dirki Giro della Lunigiana. Zmagovalec druge, 100,4 kilometra dolge etape od Ceparana do Boara je postal Novomeščan Pavel Gorenc.

Objavljeno
05. september 2009 15.04
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Firence - Kolesarji Adrie Mobila nastopajo na etapni dirki Giro della Lunigiana, ki šteje tudi za mladinski svetovni pokal. Zmagovalec druge, 100,4 kilometra dolge etape od Ceparana do Boara je postal Novomeščan Pavel Gorenc, ki se je z zmago povzpel tudi na tretje mesto v skupni razvrstitvi. Za vodilnim Italijanom Simonejem Antoninijem zaostaja 50 sekund.

Na dirki so se vrstili številni pobegi, slabih deset kilometrov do cilja pa se je oblikovala skupina sedmih ubežnikov, v kateri je bil tudi novomeški Gorenc. Kmalu po začetku sklepnega vzpona je napadel Belorus Ilija Koševoj, z desetimi sekundami zaostanka pa sta mu sledila tudi Britanec George Atkins in Gorenc. Na zadnjem kilometru je bil položaj še vedno enak, nato pa je Gorenc silovito napadel, ujel Koševoja in slavil eno od najlepših zmag v karieri.

 

Ob Gorencu na dirki nastopata tudi Simon Pavlin ter Blejčan Mark Džamastagič. Pavlin je bil v drugi etapi 53., skupno pa 63., medtem ko je bil Džamastagič 56. v etapi, v skupni razvrstitvi pa je 51.

 

Dirka se bo končala v nedeljo.